29 / 04 / 2024

15 Temmuz Demokrasi Otogarı resmen tahliye ediliyor!

15 Temmuz Demokrasi Otogarı resmen tahliye ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıkladı. 



Uzun zamandır kentin gündelik ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olan, otopark krizi ile kamuoyunda sık sık gündeme gelen 15 Temmuz Demokrasi Otogarı resmen tahliye ediliyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu alanın tahliye edileceğini söyledi. Başkan İmamoğlu 15 Temmuz Demokrasi Otogarı için işletmeci şirkete 15 gün süre verdiklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen cuma günü firmaya 3 gün içinde otogarı boşaltmaları için ihtarname çekmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen ay otogarı gezerek alt katlarına inmiş, oradaki düzensizliği ve tehlikeli manzarayı görünce, “Böyle bir yere çocuğum girmez, eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun çocuğu eşi buraya nasıl girsin?” şeklinde konuşmuştu.

Otogar'ın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada belediye ile görüşme halinde olduklarını ve otogarı boşaltacaklarını söyledi. Yeni işletme modeli için İBB ile görüşmelerde olduklarını da sözlerine ekledi.

 

İBB'den otogar yönetimine ihtarname! 


Geri Dön