14 / 05 / 2024

15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? 15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? 15 Temmuz resmi tatil mi?

Kamuda görevli olan birçok vatandaş 15 Temmuz resmi tatil mi? diye sorgularken, vatandaşlar ise 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...



15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

7 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişimi sebebiyle her 15 Temmuz'da olduğu gibi bu yıl da hayatını kaybeden vatandaşlarımız anılacak. Bu kapsamda, Kamuda görevli olan birçok vatandaş 15 Temmuz resmi tatil mi? diye sorgularken, vatandaşlar ise 15 Temmuz'da otobüsler ücretsiz mi? sorusuna yanıt arıyor.

29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" adı altında resmî tatil olarak ilan edildi.

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Resmi tatiller arasında bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vapur sefeleri, otobüsler, metre İstanbul'da ücretsiz mi olup olmadığı merak ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan karar ile 15 Temmuz'da İzban,  Marmaray  ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferlerinin ücretsiz olacağı aktarılmıştı.

Peki, 15 Temmuz günü toplu taşıma bedava mı?

15 Temmuz da otobüsler ücretsiz mi? 15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet verip vermeyeceği merak ediliyor. 2023 yılında 15 Temmuz, cumartesi gününe denk geliyor. İşte, 15 Temmuz Cumartesi ulaşım araçları hakkında son durum...

15 TEMMUZ'DA İSTANBUL, ANKARA, İZMİR'DE TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle 15 Temmuz Cumartesi günü Marmaray ve İzban seferleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro seferleri vatandaşlara ücretsiz hizmet sağlayacak.

Öte yandan İstanbul'da İstanbulkart geçen toplu taşıma araçlarında, İstanbulkart'ı kişiselleştirilmiş olan vatandaşlar ücretsiz seyahat edebililecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) şehir içi toplu taşıma araçları, 15 Temmuz saat 00.00'dan 16 Temmuz saat 06.00'ya kadar vatandaşa ücretsiz hizmet sunacak.

TOKİ Kastamonu 2023 projesinde son dakika! Beklenen tarih geldi!

Borsa İstanbul yükselişle açıldı!

Yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Kıdem tazminatı hesaplama 2023! Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? 


Geri Dön