14 / 05 / 2024

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TOKİ'nin yapacağı sosyal konut projesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Türkiye'de 1,6 milyon boş konut bulunduğunu belirterek, "Madem niyetiniz insanları ev sahibi yapmak önce bunları eritin" dedi.



Sosyal konut projesinde amacın ev sahibi yapmak olmadığını ileri süren Türkkan, aylarca ödeme yapılmasına rağmen kalan borcun azalmadığını, tam tersine kalan borcun katlanarak çoğaldığını kaydetti. "Siz eve değil ev size sahip oluyor" diyen Türkkan, 850 bin liralık 3+1 evlerde peşinat sonrası kalan 765 bin liralık borcun 2023 yılı sonunda 1 milyon 160 bin liraya kadar arttığını söyledi. 2+1 dairelerde ise 608 bin liradan alınan evlerin 240 ay sonunda 6,9 milyon liraya mal olacağını kaydeden Türkkan, "Getirdikleri bu ucube sistemde enflasyonun yüzde 20 olması zaten mümkün değil. Bu ucube sistemden kurtulmadan o sosyal konutların borcundan kurtulmanız ise hiç mümkün değil" diye konuştu,

Nakde çok ihtiyaç duyacağımız günler kapıda

"İktidarın sosyal konut projesindeki vaatlerini toplayın, çarpın, çıkartın; hesabınızı iyi yapın. ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ dedikleri şey, aslında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal soygunu gibi duruyor" diye konuşan Türkkan, büyük bir ekonomik kriz kapıda olduğunu ve nakit paraya çok ihtiyaç duyulacağını savundu. Türkkan, "Büyük bir ekonomik buhran kapıdayken elinizdekileri, tasarruf ve birikimlerinizi kimseye kaptırmayın. Nakde çok ihtiyaç duyacağımız günler kapıda çünkü" diye konuştu. (Dünya)

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk 5 bin konutun temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ sosyal konut ödemeleri ne zaman?

Çok pişman olursunuz' diyen İslam Memiş'ten TOKİ uyarısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön