28 / 04 / 2024

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TOKİ'nin yapacağı sosyal konut projesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Türkiye'de 1,6 milyon boş konut bulunduğunu belirterek, "Madem niyetiniz insanları ev sahibi yapmak önce bunları eritin" dedi.



İyi Partili türkkan TOKİ'Nin 19 yılda 1 milyon konut ürettiğine dikkat çekerek, 2 yılda 250 bin, beş yılda 500 bin konut üretimi yapmak yerine hali hazırda tamamlanmış ve boş durumda olan 1,6 milyon konutun uygun şartlarla ev sahibi olmak isteyen  vatandaşlara verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’de 1,6 milyon boş konut bulunduğunu ve hepsinin yapımı tamamlanmış, maliyeti karşılanmış olduğunu belirten Türkkan, "Önce bunları eritin o zaman. Madem yeni sosyal konutların bedelinin yüzde 40'ını devlet karşılıyor, boş duran o konutların da bedelinin yüzde 40'ını karşılayın. İnsanların gelirine göre sabit taksitlerle ödeme planları hazırlayın" diye konuştu. Böylelikle hem barınma sorunun çözüleceğini hem konut fiyatlarının hem de kiraların aşağı çekilebileceğini ileri süren Türkkan, aynı zamanda konut stoğunun da eritilmiş olacağını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön