03 / 05 / 2024

16 soruda TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası detayları!

16 soruda TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası detayları!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası" kapsamındaki arsa ve iş yeri başvurularına ilişkin merak edilenleri 16 soruda cevapladı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası" kapsamındaki arsa ve iş yeri başvurularına ilişkin merak edilenleri 16 soruda cevapladı. İşte o sorular ve yanıtlar...

1. TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyasının hazırlanma amacı ne?

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, milletin refahı, huzuru ve mutluluğu hedefiyle vatandaşların sorunlarını çözmek, Türkiye'yi daha ileriye taşımak, gençlerimize çok daha güzel yarınlar bırakabilmek için çalışmaya devam ediyor. Bu anlamda tüm dünyayı etkisi altına lan salgınla birlikte tedarik zincirindeki bozulmalar, küresel ticaret fiyatlarındaki belirsizlikle artan maliyetler barınma noktasında fahiş artışları da beraberinde getirdi. Bakanlık olarak, TOKİ eliyle "İlk Evim, İlk İş Yerim" kampanyasını hazırlandı.

16 soruda TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Kampanyası detayları!

2. "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesine kaç kişi başvurdu?

- "İlk Evim" sosyal konut projesi kapsamında e-Devlet ile Ziraat Bankası ve Halk Bank üzerinden 10 Ekim 2022 tarihi itibarıyla 7,2 milyon vatandaş başvuru yaptı. Gerekli evrakları beyan eden toplamda 4,5 milyon vatandaşın da başvuru süreçleri tamamlandı. Başvuru süreci 31 Ekim tarihinde tamamlanacak. "İlk Evim Arsa" ve "İlk İş Yerim" kampanyasında 10 Ekim tarihi itibarıyla başvurular başladı, 7 Kasım 2022 tarihinde ise sona erecek.

3. Konut amaçlı arsa sayısı kaç?

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 250 bin şeklinde planlanan konut amaçlı arsayı 1 milyona yükseltileceğini müjdeledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 81 şehirde konut arsası ihtiyacının tespiti yapıldı. Bu sene aralık ayı itibarıyla planları onaylanan kentlerde ve ilçelerde hak sahibi belli olan arsaların tapularını verilmeye başlanacak. 2 sene içerisinde de etaplar halinde tüm arsaların altyapı çalışmalarını tamamlanacak.

4. Konut arsalarının şehirlere göre dağılımı nasıl olacak?

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 şehirde vatandaşlara sunacakları konut arsalarının dağılımlarını da belirledi. Açıklanan rakamlara göre, arsaların yüzde 40'lık kısmı şehir merkezlerinde, yüzde 60'ının ilçelerde olacak şekilde dağılımı planlandı. Konut amaçlı arsaların, 50 bin tanesi İstanbul'da, 100 bin tanesi Ankara'da, 25 bin tanesi İzmir'de, 45 bin tanesi Gaziantep'te, 55 bin tanesi Konya'da, 25 bin tanesi Kayseri'de, 30 bin tanesi Diyarbakır'da, 28 bin tanesi Eskişehir'de, 26 bin tanesi 700 Van'da, 23 bin tanesi Antalya'da."


Geri Dön