30 / 04 / 2024

160 bin işçiyi ilgilendiren tarihi karar: O çalışanlara avans ödenecek!

160 bin işçiyi ilgilendiren tarihi karar: O çalışanlara avans ödenecek!

Toplu sözleşme görüşmelerinde bir ilk yaşandı. 160 bin işçiyi yakından ilgilendiren avans ödemeleri ile ilgili bir ilk yaşandı. O işçilere avans ödemesi yapılacak. İşte detaylar...



Avans ödemeleri, binlerce kişinin yakından takip ettiği konular arasında geliyor. Son dakika haberine göre toplamda 160 bin işçiyi ilgilendiren metal sektöründeki toplu sözleşme görüşmelerinde tarihi bir karar alındı ve bir ilk yaşandı. Alınan karara göre çalışanlara “avans” ödemesi yapılacak.

160 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİREN TARİHİ KARAR!

Toplu sözleşmelerde işverenleri temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından kritik açıklama geldi.  MESS, görüşmelerin belli bir süreç içinde sonuçlanacağını belirterek, çalışanlara “avans” Ödeme kararı aldı.

BU FİRMALARDA ÇALIŞANLAR DİKKAT!

BU kapsamda aralarında Ford, Arçelik, Mercedes, Bosch, Erdemir, Borusan gibi firmaların da yer aldığı metal sektöründeki toplu sözleşme görüşmeleri, özel sektördeki en büyük toplu sözleşme niteliğinde yer alıyor..

Avans talebi il olarak işçilerden geldi. Talebi olumlu yönde değerlendiren MESS, tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi. MESS taradından yapılan açıklamaya göre; 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni dönem toplu iş sözleşmesi sürecinde müzakerelerin yaklaşık 4-5 ay devam edebildiği, bunda dolayı da çalışanlara destek olunmasının amaçlandığı açıklandı.

160 bin işçiyi ilgilendiren tarihi karar: O çalışanlara avans ödenecek!

AVANS ÖDEMESİ YAPILACAK!

Toplamda 145 bin işçiyi temsil eden Türk Metal Sendikası geçtiğimiz günlerde taleplerini duyurmuştu. Sendika başlangıçta 65 TL’nin altında olan saatlik ücretin 65 TL’ye çekilmesini talep etti.  Daha sonra, tüm saat ücretlerine sözleşmenin ilk altı ayını oluşturan eylül-şubat dönemi için ise yüzde 80 zam istiedi.  Ayrıca 20 yılla sınırlı olmak üzere her kıdem yılı için ücretlerde de 3 TL artış ve sosyal haklarda yüzde 150 artış da sendikanın talepleri arasında yer alıyor. Tüm bu kalemlerle birlikte sözleşmenin ilk 6 ayı için toplam talep edilen artış tutarı yüzde 119.05 olarak belirlendi.
 

Yeni asgari ücrette heyecan dorukta! Ocak 2024’te asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki rakamlar...

Emeklilere ikramiye verilecek mi? Emeklilere bu ay hangi gün, ne kadar ikramiye verilecek? 

Geri Dön