28 / 04 / 2024

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu iş sözleşmesine ilişkin çalışmaların başladığını açıkladı. Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren zam pazarlığı ve 50 bin geçici işçinin kadroya alınması konusunda son viraja girildi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Kamu işçilerine ilişkin sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü çalışmamız başlamıştı. Deprem sebebiyle onu askıya aldık fakat hiçbir hak kaybı olmayacak şekilde bunu da gerçekleştireceğiz şeklinde konuştu.

2023-2025 DÖNEMİ KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜ İÇİN RESMİ GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Bakan Bilgin, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Türk-İş heyetini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda işçi ve işveren kesimleriyle beraber gerçekleştirilen görüşme ile 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren 2023-2025 yıllarını kapsayacak olan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili çalışmalar resmi olarak başladı.

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Görüşmelerden sonra açıklama yapan Türkiye İşçi Sendikaları (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, "700 bin kamu işçisine ilişkin 2023 yılı toplu sözleşme görüşmelerine bugün (20 Ocak) resmen başlamış olduk. Ayın 9'unda Bakan Vedat Bey’le bir toplantı yapmıştık, bugün de ilk resmi toplantıyı işveren temsilcisi ile birlikte yaptık.

Bu yıl bizim taleplerimizin başında asgari ücretten sonra özellikle tabanda bir iyileştirme yapmamız gerektiği bulunuyordu. 10-15 senelik arkadaşlarımız asgari ücret seviyesine yaklaştı böyle bir sorunumuz var. Akabinde birden geçerli olmak üzere işçilerimize refah payı verilmesi, ardından bu yılda işçilere verilecek zam ile ilgili bugün Türk-İş adına Komisyon Başkanı Ramazan Bey, Pazartesi günü de bizim haricimizde Hak-İş'ten iki tane genel başkan yardımcısı ile beraber ortak bir toplantı gerçekleştirecekler" dedi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön