13 / 05 / 2024

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu iş sözleşmesine ilişkin çalışmaların başladığını açıkladı. Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren zam pazarlığı ve 50 bin geçici işçinin kadroya alınması konusunda son viraja girildi.



Kamu Koordinasyon Kurulu'nu bir ay önce kurduklarını anımsatan Atalay, şöyle devam etti:

"3’ncü toplantıyı arkadaşlarımız bu hafta yaptı.

Tabii bunun kadar önemli olan bir konu da taşeron işçilere ilişkin bir çözüm bulmamız gerekiyor.

Hükümetin 2019’da 696 sayılı KHK ile kadroya geçenlere ilişkin bize bir sözü var. KİT'ler başta olmak üzere Türkiye gündeminden taşeron lafını kaldırmamız lazım.

Taşeron ve geçici işçi konusunun bu dönemde çözülmesi gerektiğini söyleyen Atalay, "696 sayılı KHK ile ilgili emekliliği dolanların konusu var. Onu da kabul ettiler. Tayinlerle, eş duruma ilişkin talebimizi de Bakan Beye bir daha tekrarladık.

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Aile huzuru bakımından bu konuya bir çözüm bulmak gerekiyor. Zira bu sürdürülebilir bir iş değil. Bunlarla ilgili her gün talepler geliyor" dedi.

Atalay, komisyonun iyileştirme, refah payı ve yeni yıl zammını birlikte çalışacağını belirterek, "Önümüzdeki günlerde de bu maddelerin dışında yeni yıl için zam isteğimizi kamuoyuna açıklarız.

Asgari ücretin biraz üzerinde tutarla 10-15 yıldır kendi mesleklerinde uzman olan kurumlarda çalışan milyonlarca insan var. Bu insanların ikramiyeleri, sosyal hakları var. Asgari ücretlinin böyle bir durumu yok.

Ne gerekiyorsa kararına bizim komisyon Hak-İş’le birlikte oturup karar verecekler. Sorunu çözeceğimize inanıyorum. İnşallah insanların beklentisini karşılayacak güzel bir rakam alırız" dedi.

KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜ NE ZAMAN İMZALANACAK?

Henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Hangi EYT’li, ne kadar tazminat alacak? Kıdem tazminatı tavan tutarı ne kadar oldu?

İslam Memiş’ten önemli açıklama geldi! “Yaz ayını bekleyin” dedi! Altını olmayanlar çok pişman olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön