29 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay gerçekleştirilen yardım ödemeleri mart ayının gelmesiyle beraber tekrar araştırılmaya başlandı. Mart ayında pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış gerçekleşti.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sağlanan yardımlar insanlar tarafından takip ediliyor. Maddi durumu yetersiz olan ve temek ihtiyaçlarını karşılayamayan insanlar için düzenli olarak  evde bakım yardımı, ekonomik destek ödemesi, aile destek yardımı ve doğal gaz desteği veriliyor. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yapılıyor. Mart ayına girilmesi ile beraber ödeme tutarları merak konusu oldu. Doğal gaz destek ödemeleri genellikle TC kimlik numarasının son hanesine temel alınarak hesaplara yatırılıyor.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

EVDE BAKIM YARDIMI 4.336 TL'YE YÜKSELDİ

Aylık ortalama 560 bin engelli bireye Evde Bakım Yardımı yapıldığının ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı'nın 3.336 liradan 4.336 liraya çıktığını belirtti.

SOSYAL EKONOMİK DESTEK ÖDEMESİ ARTTI

Çocukların, öncelik olarak aile yanında desteklenmesi ilkesini temel aldıklarını vurgulayan Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduklarının müjdesini verdi.

Bu çerçevede Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek ödemesi ortalama 2.337 liradan 3.038 liraya yükseldi. Aynı zamanda koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 liradan 4.853 liraya çıkarıldı" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön