29 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemeler peş peşe artırıldı! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemeler peş peşe artırıldı! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca her ay gerçekleştirilen yardım ödemeleri mayıs ayına sayılı günler kala tekrar merak edilmeye başlandı. Nisan ayı kapsamında, pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış meydana geldi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımlar yurttaşlarca takip ediliyor. Maddi durumu yetersiz olan ve ana ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken yurttaşlar için düzenli olarak evde bakım yardımı, ekonomik destek ödemesi, aile destek yardımı ve doğal gaz desteği ödemesi yapılıyor. Ödemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından veriliyor. Mayıs ayına sayılı günler kala ödeme tutarları merak konusu oldu. Doğal gaz destek ödemeleri genellikle T.C. kimlik numarasının son hanesine esas alınarak hesaplara aktarılıyor.

EVDE BAKIM YARDIMI 4.336 TL'YE YÜKSELDİ

Aylık ortalama 560 bin engelli bireye Evde Bakım Yardımı yapıldığının altını çizen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı'nın 3.336 liradan 4.336 liraya yükseldiğini vurguladı.

 Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemeler peş peşe artırıldı! Hemen bakın!

SOSYAL EKONOMİK DESTEK ÖDEMESİ ARTTI

Çocukların, öncelik olarak aile yanında desteklenmesi düşüncesini esas aldıklarını ifade eden Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduklarını söyledi.

Bu doğrultuda Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek ödemesi ortalama 2.337 liradan 3.038 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 3.644 liradan 4.853 liraya artırıldı” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön