29 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

2017 yılında temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış için gün sayıyor. Hayata geçirilen mega projeyle bölgeye olan talep de katlandı.



2017 yılında temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü Mart ayı içerisinde açılacak. Söz konusu mega projeyle bölgeye olan talep de katlandı.

Gayrimenkul piyasasında dengeleri değiştiren Çanakkale Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “2017’de temeli atılan köprüyle Marmara ve Ege bölgelerindeki limanlar, demir yolu ve hava ulaşım sistemlerinin kara yolu ulaşım projeleri ile entegrasyonunu sağlayarak, bu bölgelerde ekonomik gelişime ve sanayinin ihtiyaç duyduğu dengeli bir planlama ve yapılanmanın oluşturulmasına imkan sunması hedefleniyor. Planlama aşamasından itibaren bu bölge gayrimenkulde yatırımcılarından büyük ilgi gördü” şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

Cazibe merkezi haline geldi

Açılışına sayılı günler kala söz konusu köprünün bölgeyi cazibe haline getirdiğini kaydeden Altınay, “Temel atıldıktan sonra bölgeye ilgi artmıştı. Şimdi son aya girilmesiyle adeta cazibe merkezi haline geldi. Son bir yılda Türkiye genelinde zaten ciddi bir artış yaşanmıştı. Bu Çanakkale’de biraz da yüksek seviyede oldu. İl genelinde yüzde 30, köprü güzergahındaki bölgelerde ise yüzde 40-50’ye kadar çıktı. Köprünü faaliyete geçmesiyle bunun artması bekleniyor” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

Hangi bölgeler revaçta?

Gülcan Altınay yaptığı açıklamada mega kent İstanbul çevre ilçelerine talebin yoğunlaştığını kaydederek şunları dile getirdi: “Çatalca, Silivri hattında daha çok talep vardı. Ama bütçesi yetmeyenler bu sefer Tekirdağ’da Çerkezköy, Kapaklı ve Saray hattını tercih etti” 

Fiyatlar ne kadar?

Söz konusu fiyatlarla ilgili de açıklamalar yapan Altınay, şöyle konuştu: “Çatalca ve Silivri tarafında arsa almak isteyenler yaklaşık 400-500 metrekaredeki bir arsayı yaklaşık 700 bin TL civarında alabilir. Bin metrekareye istiyorum derse 1 milyon TL’nin üzerine çıkması gerekir. İçinde evi de olsun hazır bir düzen olsun, kurulu bir bahçesi olsun isteniyorsa da minimum 2 milyon TL bütçeye sahip olunmalı. Tekirdağ’da ise 500 metrekare alanında bir arsayı yaklaşık 400-500 bin TL’ye alabiliyorsunuz. 800-1000 metrekare civarındaki bir arsayı almak istiyorsanız da 600-800 bin TL’ye çıkılmalı. Ama köylere gideceğim diyorsanız bu rakam biraz daha aşağıya düşebiliyor. İçinde yapı olsun, köyde olsun, köyde yaşam istiyorum diyenler de artık 1 milyon TL’nin üzerine çıkmak zorunda kalıyorlar. Çünkü artık yer kalmadı. Kalmadığı için fiyatlar hep yükseliyor. Genelde insanlar bulamadıkları için arsayı alıp kendileri yapmayı tercih ediyorlar.”

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 


Geri Dön