Köşe yazıları

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını buluşturacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel'in haberine göre; köprünün inşaatında 649'u mühendis 5 bine yakın personel, 895 iş makinesiyle gece gündüz görev alıyor. Köprünün 18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması bekleniyor. 

Köprünün bağlantı yolunda da çalışmalar aralıksız devam ediyor. Malkara Kavşağı ile Umurbey arasındaki 84 kilometrelik kesimde toprak ve üst yapı işleri devam ediyor. Gelibolu ile Eceabat ilçeleri arasında 47.5 kilometrelik bölünmüş yol yapımının ise 26.5 kilometresi tamamlandı.

Çanakkale Köprüsü yapımı tamamlandığında alternatifi olmayan bir köprü olacak. Kış döneminde hava koşulları nedeniyle aksayan deniz ulaşımı da bu köprü sayesinde rahat nefes alacak. İki kıta arasındaki yolculuk süresi de 6 dakikaya inecek. Ek olarak Çanakkale'yi geçmenin ikinci bir alternatif olacak.

Köprü başta Çanakkale olmak üzere Çeşme olmak üzere bölgeye büyük ekonomik katkısı olacak. Turizm geliri artacak. Çanakkale'nin gelişmesine katkı sağlayacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmiyor!