16 / 06 / 2024

1941'de ev sahiplerinden kira artış oyunu! Mobilyalarla kiraları uçurdular...

1941'de ev sahiplerinden kira artış oyunu! Mobilyalarla kiraları uçurdular...

1941 yılında ev sahipleri, yüksek kiralar alabilmek için evlerine mobilya koyarak kiracıları tek tek tuzaklarına çekmeye başlamış.



Ev sahipleri, yüksek kira alabilmek için evlerine mobilya yerleştirmiş. Evlerini mobilyalı olarak kiraya veren kiracılar yüksek kira bedelleri talep etmiş. Bu hareket milli korunma kanununa aykırı olmasından dolayı, ev sahipleri hakkında yasal süreç başlatılmış.

Ev sahiplerinin kiracılardan yüksek kira alabilmek için başvurdukları bu oyunun sonu mahkemede bitmiş. Söz konusu haber 23 Mart 1941 yılında Vatan Gazetesi'nde 'Apartman kiraları' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

 1941 de ev sahiplerinden kira artış oyunu! Mobilyalarla kiraları uçurdular...

Apartman kiraları
Mobilya koyarak fiyatları artırıyorlarmış

Son günlerde bazı apartıman ve bina sahiplerinin evlerine mobilya koymak sureti ile kiraları arttırdıkları dikkati celbetmiştir. Bina sahiplerinin bu şekilde hareketleri üzerine alakadar makamlar derhal faaliyete geçerek bunun önüne almak için tedbirler almağa başlamışlardır.

Bu hareket milli korunma kanununa aykırı olduğu cihetle yapılacak tetkikler neticesinde bu suretle hileye sapanlar hakkında kanuni muamele yapılacaktır.

1940 yılında Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü'nden 55 liraya kiralık arsa!

1936'da İstanbul'da kiraların en pahalı ve en ucuz olduğu semtler!

Geri Dön