29 / 04 / 2024

1953 yılında Bakırköy'e yeni bir hapishane yapılacakmış!

1953 yılında Bakırköy'e yeni bir hapishane yapılacakmış!

1953 yılında İstanbul'un hapishane ihtiyacını karşılamak ve mevcut hapishaneyi şehir içinden uzaklaştırmak maksadıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin arazisine, 5 milyon liraya yeni bir hapishane yapılacakmış.





Bakırköy'de 5 milyon liraya yeni bir hapishane yapılacak.


Mahkumlar için de 500.000 liralık tahsisat kondu.


  İstanbul'un hapishane ihtiyacını karşılamak, aynı zamanda mevcut hapishaneyi şehir içinden uzaklaştırmak maksadıyla, yeni bir binanın yapılması hususunda Nafia Vekaleti tarafından bütçeye tahsisat konmuş bulunmaktadır. 

  Alakadarların verdiği izahata göre, yeni hapishane binası beş milyon liraya çıkacaktır. Projeleri hazırlanmış bulunmaktadır. Bina, Bakırköy Akliye Hastanesi arazisi üzerinde ayrılacak bir sahada vücuda getirilecektir. Hapishane bugünkü ihtiyacı karşılayacak, modern teçhizatı, mahkumların çalışacakları muhtelif atelyeleri ve teknik vasıtaları havi olacaktır. Hapishane binasından başka, ayrıca bir de hastanesi bulunacaktır. Bu hastahane tamamen hasta mahkumları tedavi edecek, onların sağlık durumlarıyla meşgul olacaktır. Hastahane binasına da 500 bin lira sarf edilecektir. 


(1953 yılında Reşat Altın 49 liraya satılmaktaymış.)


Hürriyet Gazetesi 11 Aralık 1953 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön