27 / 04 / 2024

1954 yılında İstanbul Vilayeti yollarına 2 milyon lira ayrılmış!

1954 yılında İstanbul Vilayeti yollarına 2 milyon lira ayrılmış!

1954 yılında Özel İdare Bütçesi'ne vilayet yollarının inşa ve tamiri için 1 miyon 980 bin lira tahsisat konmuş. Aynı yıl Silahtarağa - Küçükköy, Büyükçekmece, Çatalca yolları da asfaltla kaplanacakmış.



1954 yılında İstanbul Vilayeti yollarına 2 milyon lira ayrılmış!


Bu sene İstanbul Vilayeti yollarına 2 milyon ayrıldı.


Silahtarağa - Küçükköy, B.Çekmece, Çatalca yolları asfaltla kaplanacak.


  1954 yılı Özel İdare Bütçesi'ne vilayet yollarının inşa ve tamiri için 1.980.000 lira tahsisat konmuştur. Nafia Vekaleti de bu yollar için İstanbul Vilayeti'ne 650.000 lira yardımda bulunmuştur. Bunun 541.455 lirası köy yollarının inşaatına harcanmaktadır. Bundan başka köy yolları için vilayet bütçesinden 750 bin lira daha ayrılması mutasavverdir. Yapılmakta olan vilayet yolları şunlardır:

  Edirnekapı - Ayvansaray, Silivri - Sinekli, Çatalca - Karacaköy, Yalova iltisakı - Kılıç, Büyükçekmece - Çatalca - İstasyoni Silahtarağa - Küçükköy, Şişli - Büyükdere, Ümraniye - Küçüksu yollarıdır.

  Bunlardan Silahtarağa - Küçükköy ve Büyükçekmece - Çatalca - İstasyon yolları asfaltla kaplanacaktır. Diğerleri parke, stablize, şose olarak yapılacaktır. 

  Yakında ihaleye çıkarılacak 7 köprünün inşatı da bu yıl tamamlanacaktır. 

  Köy yolları inşaatı da peyderpey ihale edilmektedir. Bu köy yollarından bir kısmının inşasına başlanmıştır. Bunlar Alemdar - Reşadiye, Alemdar - Paşaköy, Kurna - Emirli, Çatalca - Haraçcı, Sazlıbosna - Hacımaşlı, Çayırbaşı - Kabakoz, Şamlar - Kayabaşı yollarıdır.

 Yalova'nın Kılıç-Çukurköy,Çiftlikköy-Gacık-Laledere, Çınarcık - Yukarıdere, Feteköy - Kadıköy yolları da stablize olarak yapılacaktır.


(1954 yılında Reşat Altın 57 liraya satılmaktaymış.)


Hürriyet Gazetesi 18 Haziran 1954


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön