09 / 05 / 2024

İstanbulun yollarına ayrılan ödenek

İstanbulun yollarına ayrılan ödenek

1954 yılında Özel İdare Bütçesi'ne vilayet yollarının inşa ve tamiri için 1 miyon 980 bin lira tahsisat konmuş. Aynı yıl Silahtarağa - Küçükköy, Büyükçekmece, Çatalca yolları da asfaltla kaplanacakmış.

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Son Dakika! Erdoğan açıkladı, emekli maaşlarına yüzde 5 zam yapıldı, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında emekli maaşlarına yapılan zam oranlarını açıkladı. İşte yapılan zam oranı ve haberin ayrıntıları...

Araba alma kaban al! A3 fiyatına satılan kaban sosyal medyayı salladı!

İstinye Park'ta dünyaca ünlü bir markanın mağazasında Vikunya yünü kabanın fiyatı görenleri şok etti. A3 araba fiyatına satılan kabanı sosyal medyayı salladı. İşte ayrıntılar...

Togg, 2025'te Avrupa yollarına çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve tamamen elektrikli otomobil olan Togg'un 2025 senesinde Avrupa yollarında görüleceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

EYT'liler kıdem tazminatına hemen kavuşacak! Detaylar sonunda netleşti! Hemen bakın!

Hazine destekli EYT kredisi ile ilgili detaylar netleşti. EYT'liler için ayrılan kıdem tazminatı ödemeleri, kredi verenler tarafından doğrudan emekli olacak çalışanın hesabına aktarılacak.

Konut sitelerinde aidat krizi! Yüzde 200 zam vatandaşı şok etti! Fahiş aidat artışına karşı haklarınız neler?

Site aidatlarına yapılan yüzde 200’lere varan zam oranları apartman sakinlerinin tepkilerine yol açıyor. Bazı site sakinleri fahiş zamları protesto etmek için eylemler yaparken, bazıları da bu artışlardan kaçınmanın yollarını arıyor.

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu.

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.

Tarımda 2023 bütçesi belli oldu! Tarıma 2023 için 133,7 milyar TL bütçe ayrıldı! 

Tarım ve Orman Bakanlığına gelecek sene ayrılan bütçe, bu seneye kıyasla yüzde 33,7 artırıldı ve 133 milyar 682 milyon 205 bin Türk Lirası'na yükseldi. İşte ayrıntılar...

Chery, Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor!

Çin kökenli otomobil markası Chery, üç farklı modeli ile Türkiye yollarına çıkmak için gün sayıyor. Peki Chery, ne zaman Türkiye pazarına giriş yapacak? Modelin özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

İstanbulun yollarına ayrılan ödenek Haberi

İstanbulun yollarına ayrılan ödenek



Bu sene İstanbul Vilayeti yollarına 2 milyon ayrıldı.


Silahtarağa - Küçükköy, B.Çekmece, Çatalca yolları asfaltla kaplanacak.


  1954 yılı Özel İdare Bütçesi'ne vilayet yollarının inşa ve tamiri için 1.980.000 lira tahsisat konmuştur. Nafia Vekaleti de bu yollar için İstanbul Vilayeti'ne 650.000 lira yardımda bulunmuştur. Bunun 541.455 lirası köy yollarının inşaatına harcanmaktadır. Bundan başka köy yolları için vilayet bütçesinden 750 bin lira daha ayrılması mutasavverdir. Yapılmakta olan vilayet yolları şunlardır:

  Edirnekapı - Ayvansaray, Silivri - Sinekli, Çatalca - Karacaköy, Yalova iltisakı - Kılıç, Büyükçekmece - Çatalca - İstasyoni Silahtarağa - Küçükköy, Şişli - Büyükdere, Ümraniye - Küçüksu yollarıdır.

  Bunlardan Silahtarağa -...