27 / 04 / 2024

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan ve üzerine Dışişleri Bakanlığı binası yapılması konusunda uzun süredir bekletilen 132 bin metrekarelik (132 dönüm) değerli arsayı özelleştirme kapsam ve programına aldı. Bu kapsamda, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezinin karşısında yer alan ve iki ayrı parselden meydana gelen arsa satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğince uygun diğer tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının beraber uygulanması yöntemi ile özelleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

KAT YÜKSEKLİĞİ DEĞİŞEBİLİR

Aynı zamanda, üzerinde Dışişleri Bakanlığı'nın arşiv binasının da yer aldığı Çankaya'nın Karakusunlar bölgesindeki arsanın özelleştirme sürecinin en geç 2027 yılı sonuna kadar tamamlanmasına karar verildi. Arsanın özelleştirilmesinden sağlanacak gelir, giderler düşüldükten sonra Dışişleri Bakanlığı'nın yeni hizmet binaları ihtiyacının karşılanması için Hazine nezdinde Dışişleri Bakanlığı adına açılacak hesaba yatırılacak. Üzerine kamu binası inşa edilecek arsanın satılmasına karar verilmesi nakit sıkışıklığının göstergesi olduğu ifade ediliyor. Özelleştirilecek arsa 114.5 ve 18 dönümü içeren iki ayrı parselden meydana geliyor. Söz konusu arsanın küçük parselinde Dışişleri Bakanlığı’nın arşiv binası, büyük parselde ise ağaçlar yer alıyor. Bununla beraber, arsa imar planında emsal 1.75 ve aynı zamanda, kat yüksekliği ise 10 kat olarak görünüyor. Fakat özelleştirme sürecinde kat yüksekliği ve emsalin, rant değerini artıracak biçimde değiştirilmesi planlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

İSTANBUL'DA 17 İLÇEDE SATIŞ

İktidar pek çok kamu varlığının özelleştirilmesi konusunda hazırlık yaparken CHP eski milletvekili Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada İstanbul'un 17 ilçesindeki birbirinden kıymetli arsanın satışı hususunda harekete geçildiğini paylaştı. Tekin, açıklamasında söz konusu arsaların İstanbul'un Silivri, Sarıyer, Eyüpsultan, Çatalca, Esenler, Kağıthane, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Ümraniye, Maltepe, Tuzla, Kartal, Beylikdüzü, Sancaktepe, Şile, Beykoz ve bunun yanı sıra, Eyüp ilçelerinde olduğunu söyledi. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı da Urla'daki 9 dönümlük zeytinliği satışa çıkardı.

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Tapu sahiplerine müjde! Geriye dönük para iadesi yapılacak!

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!


Geri Dön