27 / 04 / 2024

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.



Emekli milletvekillerine yapılan zam oranı, vatandaşa yapılan zam oranının tam 11 katına ulaştı.Milletvekili maaşları 73 bin 379 liraya, emekli vekillerin maaşları ise 51 bin 970 liraya yükseldi. Haliyle asgari ücret ve emekli maaşlarının zam oranı ile  milletvekillerinin zam oranı  arasındaki uçurum bir çok vatandaşın tepkisine neden oldu.

ZAMMIN KAYMAĞINI ONLAR YİYECEK

Asgari ücret, memur ve emeklinin ardından milletvekili maaşlarına yapılan zam da netleşti. Memur ve emekliye yapılan yüzde 30'luk zam milletvekillerinin alacağı maaşada aynı oranda yansıdı. Miiletvekillerinin maaşı katlandı. Geçen yılın ocak ayında 18 bin 860 lira olan milletvekili aylıkları geçen temmuzda memur katsayısına bağlanarak 39 bin 977 liraya çıkarılırken emekli vekillerin aylığı ise 51 bin 970 lira oldu.Son bir yılda milletvekili emeklilerine yapılan zam oranı yüzde 176'yı buldu. 
Peki hangi vekil ne kadar maaş alacak?Sosyal medyadaki tepkiler çığ gibi büyürken bu durum zamlı maaşları etkileyecek mi? İşte merak edilen detaylar.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön