27 / 04 / 2024

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu! 3600 ek göstergeyle artacak

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu! 3600 ek göstergeyle artacak

Emekli ikramiyeleri ve maaşlarına sürpriz zam çalışması duyuruldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan çalışmanın çalışırken maaşlara yansıyacak bir artıştan ziyade emekli ikramiyesi ve maaşlarına dokunacak bir artış olacağına işaret etti.



Tüketici fiyat endeksi, Nisan ayında yıllık yüzde 69,97, aylık yüzde 7,25 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon verilerine göre, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 arttı.

Artan enflasyon en çok maaşlı çalışan, işçi ve emeklileri etkiledi. Türkiye'de sayıları 11 milyonu aşan emekliler geçtiğimiz Ramazan bayramından emekli ikramiyesi alamadı. Bütçedeki muhtemel maliyet artışının hazineye faturasının ağır olacağı değerlendirilerek emekli ikramiyelerine beklenen bin 500 lira yerine bin 100 lira yatırıldı. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ VE MAAŞLAR NE ZAMAN ARTACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, emeklilerin ve asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkan Erdoğan'ın emekli ve asgari ücretli için yapılan çalışmanın detaylarını 1 Mayıs'ta açıklaması bekleniyordu ama Erdoğan, 1 Mayıs'ta söz konusu çalışmayla ilgili detaylı bir açıklama yapmadı.

Emekliler ikramiye ve maaşlarıyla ilgili çalışmanın ne durumda olduğunu merak ediyorken Memur-Sen Genel Başkanı  Ali Yalçın'dan 3600 ek gösterge, emekli ikramiyeleri ve maaşlarıyla ilgili açıklama geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön