09 / 05 / 2024

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.



Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

KİMLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Yeni zam sistemi ile milletvekili ve emekli  milletvekili maaşları şöyle ; Vekil maaşı 56 bin, Emekli Vekil maaşı 51 bin olurken yeni yılla birlikte milletvekili maaşı 56 bin 445 liradan 73 bin 379 liraya kadar yükseldi. Emekli vekillerin aylıkları ise 39 bin liradan 51 bin 970 liraya yükseldi. Böylece son 1 yılda milletvekillerine 33 bin 542 lira, milletvekili emeklilerine 33 bin 110 TL zam yapılmış oldu.Milletvekillerinin maaşı yapılan zam ile en düşük emekli maaşının 13 kat üzerine çıktı. Vekil maaşları ile asgari ücret ve emekli maaşlarının arasındaki uçurum sosyal medyada tepki çekti. Milletvekili maaşına yapılan zam ''milletvekili'' etiketi kısa sürede gündem olurken, birçok kullanıcı paylaşımlarıyla duruma isyan etti.

Memur maaşları ek zamla kaç TL oldu? En düşük memur maaşını gören inanamadı! Hemen yeni rakamlara bakın!

Aile Destek Programı için resmen Ocak 2023 müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yatırılıyor! Aman kaçırmayın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön