27 / 04 / 2024

Togg, 2025'te Avrupa yollarına çıkacak!

Togg, 2025'te Avrupa yollarına çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve tamamen elektrikli otomobil olan Togg'un 2025 senesinde Avrupa yollarında görüleceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Brüksel temasları kapsamında gazetecilerle bir araya geldi ve açıklamalar yaptı. Bakan Kacır, öÖn siparişi verilen 20 bin Togg'un sene sonuna kadar sahiplerine teslim edileceğini kaydederek, "2024 sonu itibarı ile Togg artık Avrupa Birliği'ne (AB) ihraç edilme noktasına gelmiş olacak ve 2025 yılında da Avrupa yollarında her geçen gün yülselen sayıda Togg göreceğiz." diye konuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Bakan Kacır, Togg'un doğuştan akıllı ve elektrikli bir otomobil olarak tasarlandığını belirterek, "Aslında Togg başlı başına Türkiye'nin yeşil dönüşümünün ve karbon nötr vizyonunun en somut örneklerinden birisidir." ifadelerinin kullandı.

YENİ YATIRIM HABERLERİ GELECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, elektrikli araçlar konusunda çok sayıda uluslararası şirket ile görüştüklerini belirterek, Türkiye'de günden güne bu alanda yeni yatırım haberlerinin alınacağını da sözlerine ekledi. Buna göre, Tesla ve başka firmalar ile de irtibatta olduklarını anlatan Sayın Bakan Kacır, "Çinlilerin de çok ciddi bir ilgisi var. Türkiye'ye değer katacak her yatırımcıya kapımızı açtık. Yeter ki bir kazan kazan anlayışıyla hareket etsinler. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde yeni haberler duyacağız." diye konuştu. 

Toyota'nın şarj edilebilir hibrit üretiminde Avrupa'daki ilk adımını Türkiye'de attığını ileten Kacır, "Geçtiğimiz haftalarda onun törenini gerçekleştirdik. Ford, elektrikli ticari araçlar üretmeye dönük yatırımı Yeniköy tesislerini tamamlamış oldu." dedi.

Togg, 2025 te Avrupa yollarına çıkacak!

Kacır, söz konusu tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Tesisin kapasitesi 105 binden 400 binin üzerine çıktı. Çok muazzam bir yatırım oldu. Öte yandan, sadece Ford araçlar değil Volkswagen araçların da üretimi orada olacak. Bütün bu gelişmeler Türkiye'nin yeşil dönüşümünün bir parçası." ifadelerini de sözlerine ekledi. Ulaştırmada sadece kara araçlarında değil raylı sistemlerde de elektrifikasyonu hızlandırdıklarına işaret eden Kacır, "E5000 elektrikli lokomotifimiz bir başka kritik proje. Bütün bu projelerin önümüzdeki dönemde sayısı yükselecektir." dedi.

TOGG bekleyenlere müjde! Kurayla satış dönemi bitiyor!

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Togg T10X V2 ekim ayında en çok satılan elektrikli otomobil oldu! Togg T10X V2 zirvede...

Kamuda TOGG dönemi başlıyor

 


Geri Dön