27 / 04 / 2024

1957 yılında Modern Mecidiyeköy Sitesi için Büyükdere Caddesi'ndeki arsalar satılacakmış!

1957 yılında Modern Mecidiyeköy Sitesi için Büyükdere Caddesi'ndeki arsalar satılacakmış!

1957 yılında, Mecidiyeköy'de Şişli Büyükdere Caddesi ile Beşiktaş Yıldız arasında Modern Mecidiyeköy Sitesi için imar planı hazırlanmış.



1957'de Mecidiyeköy Modern Sitesi için imar planı hazırlanmış. Plana göre her biri 30 ila 60 dairelik, 7 ve 16 katlı apartmanlarla çarşı ve gazinodan oluşan modern sitenin hazırlıklarına başlanmış. 

Mecidiyeköy'de yükselecek sitenin yerindeki arsalar, İstanbul Deftedarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kapalı zarfla satılacağına karar verilmiş.

Söz konusu haber Vatan Gazetesi'nin 16 Ekim 1957 tarihindeki gazatesinde ''Modern Mecidiyeköy Sitesi Arsaları Satılacaktır'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte söz konusu o haber...

'Modern Mecidiyeköy Sitesi Arsaları Satılacaktır'
İstanbul Defterdarlığı'ndan:

Mecidiyeköyünde, Şişli Büyükdere caddesi ile yeni açılan elli metrelik Beşiktaş, Yıldız, Büyükdere Caddeleri ara- sinda kalan sahada kurulması kararlaştırılan modern site nin imar planları hazırlanmıştır.

Her biri otuz ila altmış daire ihtiva eden yedi ve onaltı katlı apartmanlarla çarşı, sinema, gazino ve kulüp inşaasına tahsis edilen bu mıntakadaki Hazineye ait arsalar, İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nde müteşekkil komisyunda kapalı zarf usulü ile satılacaktır.

İstekliler, tasdikli imar planını görmek ve satiye sartları ile ihale gün ve saatini öğrenmek üzere İstanbul'da adı geçen Müdürlüğe ve Ankara, İzmir, Aydın, Adana, Hatay, Bursa, Balıkesir, Konya ve Kayseri'de Vilayet Defterdarlıklarına müracaat edebilirler.''

1935 yılında 1 ton çimentonun fiyatı 22 lira 5 kuruş!
1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

Geri Dön