30 / 04 / 2024

1963 yılında Gaziosmanpaşa'da 533 göçmene tapu verilmiş!

1963 yılında Gaziosmanpaşa'da 533 göçmene tapu verilmiş!

1963 yılında hükümetin Gaziosmanpaşa'da göçmenler için yaptığı evlerin tapuları verilmiş. İmar ve İskan Bakanı Gökay ve İçişleri Bakanı Bekata'nın da katıldığı merasimden sonra 533 göçmene evlerinin tapusu dağıtılmış.



1963 yılında Gaziosmanpaşa da 533 göçmene tapu verilmiş!


GAZİOSMANPAŞA ilçesinde, dün sabah İmar ve İskan Bakanı ile İçişleri Bakanı'nın hazır bulundukları bir merasimden sonra 533 göçmene, evlerinin tapuları verilmiştir. Resimde, muhtarın dağıttığı tapularını almak için sıra bekleyen göçmenler görülmektedir.


Gökay ile Bekata, dün 533 göçmene tapularını verdi.


Bakanlar, Taşlıtarla'da tapuları dağıtırken ''su ve yol derdi de halledilecek'' dediler.


  İmar ve İskan Bakanı Fahrettin Kerim Gökay ile İçişleri Bakanı Hıfzı Oğuz Bekata, dün sabah Gaziosmanpaşa (Taşlıtarla) ilçesinde oturan 533 göçmene tapularını vermişlerdir. İlçeye erken saatlerde gelen bakanlar, ilçe meydanında halka hitaben birer konuşma yapmışlar ve ilçenin su ve yol dertleriyle de uğraşacaklarını söylemişlerdir. İçişleri Bakanı halka İnönü adına konuştuğunu belirtmiş ve ''Başbakan'ın, hepinizin gözlerinden öptüğünü söylemek üzere geldim'', demiştir.

  Buradaki göçmenlere verilen tapular, hükümetin daha evvel programa aldığı ve Taşlıtarla'ya yerleştirilen Bulgaristan göçmenleri için yapılan ikişer odalı evlere aittir. Senelerdir buradaki evlerde oturan vatandaşlar, tapularını ellerine alınca sevinçlerini belirtmişler, davul ve zurnalarla şenlik yapmışlardır. Burada halen 100 binin üstünde vatandaş yaşamaktadır. Buraya son on sene içinde Yugoslavya ve Bulgaristan'dan 15 binin üstünde göçmen gelmiştir. Halkın büyük ekseriyetini ise Anadolu ve Trakya'dan gelip buradaki hazineye ait araziye yaptıkları gecekondulara yerleşenler teşkil etmektedir. Halen bunların oturdukları evlere tapu verilmiş değildir.


Hürriyet Gazetesi 2 Eylül 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön