02 / 05 / 2024

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı ikinci bir Kapalı Çarşı olacakmış!

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı ikinci bir Kapalı Çarşı olacakmış!

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı turistik bir tesis haline getirilecekmiş. Sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya dükkanları yanında Belediye özel firmaların işleteceği bir gazino ve gece kulübü de açacakmış...



1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı ikinci bir Kapalı Çarşı olacakmış!


İkinci bir Kapalı Çarşı


BİNBİRDİREK SARNICI'nda turist her aradığını bulacak


  Sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya dükkanları yanında Belediye özel firmaların işleteceği bir gazino ve gece kulübü de açacak...


  TURİZM konusunda tarihi yerlerde tesisler kurma modasından Binbirdirek diye bilinen eski Bizans Sarnıcı da kendini kurtaramamıştır.

  Galata Kulesi, Topkapı Sarayı'ndaki tarihi köşk gibi, Binbirdirek Sarnıcı'nda da Belediye bir gazino ve bir gece kulübü kuracak, bunların dekorasyonunu ve işletmesini de özel firmalara bırakacaktır.


BELEDİYE YARIM MİLYON HARCAYACAK


  Bunun dışında sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya pavyonlarında, memleketimize has incik boncuk, bakır eşyası, dokuma örtüler ve eski tarz giysiler satılacak, turistlerin sandaldan çıkmadan buradan alış veriş yapabilmeleri için pavyonların tezgahları sarnıca dönük olacaktır.

  Belediye daha şimdiden burası için yarım milyon lira ayırmış bulunmaktadır. Böylelikle, turistlerin ilk uğrağı olan Kapalı Çarşı durağı da Binbirdirek Sarnıcı olacaktır.


Milliyet Gazetesi 18 Ocak 1970



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön