27 / 07 / 2024

Binbirdirek

Binbirdirek

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı turistik bir tesis haline getirilecekmiş. Sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya dükkanları yanında Belediye özel firmaların işleteceği bir gazino ve gece kulübü de açacakmış...

Fatih'te 10.5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

Basın İlan Kurumu, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Binbirdirek Mahallesi, 235 ada 21 parselde, 25 yıl süreli olarak "Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama" modeli işini 10 milyon 488 bin 336 TL'ye ihaleye çıkardı.

Fatih Binbirdirek Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Binbirdirek Mahallesi, 130 ada, 11 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Fatih'te 30 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Binbirdirek Mahallesi'nde yer alan bina 30 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan gayrimenkul için ilk ihale günü 2 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

Nayki Turizm İnşaat Halıcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nayki Turizm İnşaat Halıcılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Canip Nayki ve Turgut Nayki ortaklığıyla 400 bin TL sermaye ile 4 Nisan'da Fatih, Binbirdirek Mahallesi, Piyerloti Caddesi'nde kuruldu.

Sultanahmet’te yıkılan BİK binasının temeli Binbirdirek Sarnıcı’na mı çıkıyor?

BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı

CK Otelcilik Seyahat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CK Otelcilik Seyahat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi, Osman Cehrili tarafından 40 bin TL sermaye ile 14 Ağustos'ta Fatih, Binbirdirek Mahallesi, Klodfarer Caddesi 'nde kuruldu.

Timer Otel İşletmeciliği Turizm Ticaret Limited Şirketi Beyazıt Şubesi açıldı!

Timer Otel İşletmeciliği Turizm Ticaret Limited Şirketi Beyazıt Şubesi; 100 bin TL sermaye ile 8 Haziran' da Fatih, Binbirdirek Mahallesi, Divanyolu Caddesi 15' de açıldı.

1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek ''kapalıçarşı'' olacakmış!

1984 yılında Yerebetan ve Binbirdirek sarnıçları restore edildikten kapalıçarşı haline getirilecekmiş. Sarnıçlar pis sulardan ve tabanındaki pis tabakadan temizlendikten sonra restore edilecekmiş. Çalışmalardan sonra İstanbul, iki kapalıçarşı kazanacakmış

İstanbul sarnıçlarını 2.5 milyon kişi ziyaret etti!

Yapımı asırlar öncesine dayanan kentteki tarihî sarnıçlara yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da; Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi çok sayıda sarnıç önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

İstanbul'un sarnıçları turistlerin ilgi odağı oldu!

Yapımı asırlar öncesine dayanan İstanbul'daki sarnıçlara, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da, Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi tarihi sarnıçlar da önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

Doğan Duran Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Duran Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Doğan Duran tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Ocak 2015 tarihinde Sultanahmet, Binbirdirek Mahallesi, Divanyolu Caddesi'nde kuruldu.

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı ikinci bir Kapalı Çarşı olacakmış!

1970 yılında Binbirdirek Sarnıcı turistik bir tesis haline getirilecekmiş. Sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya dükkanları yanında Belediye özel firmaların işleteceği bir gazino ve gece kulübü de açacakmış...

Fatih su kesintisi 13 Kasım 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Fatih ilçesinin Binbirdirek mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 13 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 14:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Binbirdirek Haberi

Binbirdirek



İkinci bir Kapalı Çarşı


BİNBİRDİREK SARNICI'nda turist her aradığını bulacak


  Sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya dükkanları yanında Belediye özel firmaların işleteceği bir gazino ve gece kulübü de açacak...


  TURİZM konusunda tarihi yerlerde tesisler kurma modasından Binbirdirek diye bilinen eski Bizans Sarnıcı da kendini kurtaramamıştır.

  Galata Kulesi, Topkapı Sarayı'ndaki tarihi köşk gibi, Binbirdirek Sarnıcı'nda da Belediye bir gazino ve bir gece kulübü kuracak, bunların dekorasyonunu ve işletmesini de özel firmalara bırakacaktır.


BELEDİYE YARIM MİLYON HARCAYACAK


  Bunun dışında sandalla gezilen sarnıcın kenarlarında kurulacak hatıra eşya pavyonlarında, memleketimize has incik boncuk, bakır eşyası, dokuma örtüler ve eski tarz giysiler...