29 / 04 / 2024

1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek ''kapalıçarşı'' olacakmış!

1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek ''kapalıçarşı'' olacakmış!

1984 yılında Yerebetan ve Binbirdirek sarnıçları restore edildikten kapalıçarşı haline getirilecekmiş. Sarnıçlar pis sulardan ve tabanındaki pis tabakadan temizlendikten sonra restore edilecekmiş. Çalışmalardan sonra İstanbul, iki kapalıçarşı kazanacakmış



1984 yılında Yerebatan ve Binbirdirek kapalıçarşı olacakmış!


Yerebatan ve Binbirdirek <<kapalıçarşı>> olacak


   Eminönü Belediye Başkanı Tahir Aktaş, Yerebatan ve Binbirdirek sarnıçlarını temizleyip restore ederek İstanbul'a iki kapalıçarşı daha kazandıracaklarını söyledi.

   Tahir Aktaş çeşitli turizm kuruluşları ile diyalog kurduklarını proje ve temizlik çalışmalarına başladıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

   ''İki metre yüksekliğindeki pis suları 15 santimetreye kadar indirdik. Daha tabanda bir metre kalınlığında pislik tabakası var. Bu yıl içinde temizlik işlemlerini tamamen bitireceğiz. Önümüzdeki yıl da restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Bu konudaki plan ve proje çalışmalarımız devam ediyor. Sarnıçları, ortaya bir havuz etraflarına alışveriş reyonları yapıp mükemmel bir şekilde ışıklandırmayı kararlaştırdık.''

   Eminönü Belediye Başkanı Tahir Aktaş, Binbirdirek Sarnıcı ile ilgili çalışmalarının da devam ettiğini belirterek ''Burası Yerebatan Sarnıcı'ndan da berbat. Pislikten içeri girilmiyor. Yılların ihmali ile bir hayli harap olmuş. Orada da temizlik çalışmalarını başlattım. Proje çalışmaları ise devam ediyor'' dedi.


Tercüman Gazetesi 22 Temmuz 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön