02 / 05 / 2024

1973 yılında Anadolu Yakası yüzde 25 daha fazla suya kavuşacakmış!

1973 yılında Anadolu Yakası yüzde 25 daha fazla suya kavuşacakmış!

1972 yılının son günlerinde yeni yıl müjdesini İSKİ Müdürü vermiş. 1973 yılında Anadolu Yakası, yüzde 25 daha fazla suya kavuşacakmış. Yeni yılla birlikte 12 bin metreküp daha fazla su verilecekmiş.



İSTANBUL SULAR İDARESİ MÜDÜR GÜLTEKİN OSKAY'IN YENİ YIL MÜJDESİ


Anadolu Yakası yüzde 25 daha fazla suya kavuşuyor...


  İSTANBUL Sular İdaresi Genel Müdürü Gültekin oskay, Ocak ayı başından itibaren Anadolu Yakası'na verilen suyun artırılacağını söylemiş, ''Bunun Anadolu Yakası'nda oturanların yeni yıl müjdesi olarak söylüyorum. Günde yüzde 25 daha fazla su verilecek, böylece hiç su alamayan yüksek semtlerle üst katlara da su çıkması sağlanacaktır.'' demiştir.


  Genel Müdür Oskay, Anadolu Yakası'ndaki röle istasyonu tesislerinin hemen hemen tamamlandığını da belirtmiş, ''İlk deneme 29 Aralık Cuma günü yapılacak. Bu nedenle sabah 7.00'den gece 23.00'e kadar Anadolu Yakası'na su verilmeyecektir.'' şeklinde konuşmuştur.

  Uzun süredir yapım çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Gültekin Oskay, bu konuda şunları söylemiştir:


  ''Elmalı tevsi merkezinde monte edilecek ilave iki elektropomp hariç bütün tesisler tamamlanmıştır. Böylece deneme çalışmalarına başlayacağız. Bu ilave tesisler sayesinde Anadolu Yakası'na günde 12 bin metreküp daha fazla su vermek imkanı olacaktır. Halen Anadolu Yakası'na 50 bin metreküp su veriyoruz. İsale hattı bağlantısını da en kısa zamanda tamamlamaya çalışıyoruz.''


Hürriyet Gazetesi 27 Aralık 1972



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön