29 / 04 / 2024

1975 yılında Boğaz'daki yalılar devletleştirilecekmiş!

1975 yılında Boğaz'daki yalılar devletleştirilecekmiş!

1975 yılında Turizm ve Tanıtma Bakanı Lütfi Tokoğlu, Boğaziçi'ndeki yalı ve köşklerin devletleştirileceğini açıklamış. Köşk ve yalılardan turizm bakımından yararlanabilecek olanlar tespit edilecekmiş ve ilk adım atılacakmış.



1975 yılında Boğaz daki yalılar devletleştirilecekmiş!


Turizm ve Tanıtma Bakanı açıkladı:


  Boğaz'daki yalılar devletleştirilecek!


  Turizm ve Tanıtma Bakanı Lütfi Tokoğlu, Boğaziçi'ndeki yalı ve köşklerin korunması ve işletmeye açılabilmesi konusunda dün vilayette profesörlerle bir toplantı yapmıştır.

  Üç saat süren toplantıda, öncelikle köşk ve yalılarda turizm bakımından yararlanabilecek olanların tespit edilmesi, programın çok geniş tutulmadan kısa sürede ilk adımın atılması ve kademe ilerlenmesi önerilmiştir. 

  Toplantıda bir konuşma yapan Turizm ve Tanıtma Bakanı Lütfi Tokoğlu, yakın bir gelecekte Ortadoğu ülkeleri ile turizm ilişkileri kurulacağını, bu nedenle Boğaz'daki yalı ve köşklerden konut olarak yararlanılmasının ülkemiz turizmine büyük katkıda bulunacağını söylemiştir.


  TOPLANTIYA KATILANLAR


 Toplantıya İstanbul Valisi Namık Kemal Şentürk, Bakanlık Müsteşarı Mukadder Sezgin, Müsteşar Yardımcısı Gültekin Özkan, Turizm Genel Müdürü Aydın Kezer, Tanıtma Genel Müdürü Yılmaz Çolpan, Planlama Dairesi Başkanı Ercihan Düzgünoğlu, Anıtlar Şubesi Müdürü Mübin Beken ile Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin konu ile ilgili profesörleri katılmışlardır. 

  Konuşmacılar tarihi eserlerin korunması ve bunlardan faydalanılması yanında şehir içinde


1975 yılında Boğaz daki yalılar devletleştirilecekmiş!


bir mahallenin tüm özellikleri ile korunarak bir Türk mahallesi yapılmasının da turizm açısından büyük fayda sağlayacağı görüşünde birleşmişlerdir. Buna örnek olarak da Göksu Deresi ve Anadolu Hisarı'nın onarılabileceği belirtilmiştir.


Türkiye Gazetesi 17 Haziran 1975 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön