27 / 04 / 2024

1975 yılında Maltepe'de 320 gecekondu yıkılmış!

1975 yılında Maltepe'de 320 gecekondu yıkılmış!

1975 yılında Maltepe Narlıdere Çiftliği bölgesinde, tapulu ve belediye malı olan arsaların üzerinde yapılan 320 gecekondu yıkılmış. Tamamen yıkılan 320 gecekonduda yaşayan bin 500 kişi ise açıkta kalmış.



1975 yılında Maltepe de 320 gecekondu yıkılmış!


Kartal'da 320 gecekondu yıkılırken çatışma çıktı


SEDAT SERTOĞLU


  Kartal Maltepe Narlıdere Çiftliği bölgesinde dün, tapulu ve belediye malı olan arsaların üzerine yapılan gecekondular yıkılırken, toplu polisleriyle halk arasında çatışma çıkmış, biri ağır 3 polisle 7 kişi yaralanmıştır.

  Panzerlerin desteğindeki toplum polisleri iddiaya göre, çocuk ve kadınlar evlerin içindeyken mü-


1975 yılında Maltepe de 320 gecekondu yıkılmış!


dahale etmişler ve bazı evleri, içinde insanlar otururken yıkmışlardır. Tabancaların da patladığı çatışma sonunda 1500 kişinin yaşadığı 320 gecekondu, tamamen yıkılmıştır. Gecekondu sakinleri, polislere taş atarak karşı koymak istemiş, bu arada halkın arasına bazı öğrencilerin de karıştığı öne sürülmüştür. Beşinci defa gecekonduları yıkılan 1500 kişi açıkta kalmışlardır. Kanlı çatışma sırasında olay yerine askeri birlikler de gönderilmiştir. Yarım saat süren çatışma sonunda bazı çocuklar yaralanmış, biri kadın 7 kişi göz altına alınmıştır.

  Kartal Kaymakamlığı'nın emri üzerine, tapulu ve Belediye malı arsaların üzerine yapılan gecekonduların yıkılmasıyla ilgili olarak Maltepe Belediye Başkanı Yalçın Kızılay, ''Kendilerini defalarca uyardık. Buranın yıkılacağını anlattık. Çıkın, dedik. Gülsuyu'nda gecekondu önleme ve ıslah bölgelerine sizi yerleştireceğiz, dedik, dinlemediler..

  Son aldığımız habere göre de, 27 Mayısta aynı bölgenin çevresine 1500 gecekondu daha yapılacakmış. Gittik, incelendik, parselleri bile ayrılmış'' demiştir.

  Bazı gecekondu sahipleri, yıkılan binaları için yıllardır hükümete bina vergisi ödediklerini söyleyip, belgeler göstermişlerdir.


Milliyet Gazetesi 23 Mayıs 1975



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön