27 / 04 / 2024

1980 yılında Kumkapı'ya Deniz Ürünleri Hali yapılacakmış!

1980 yılında Kumkapı'ya Deniz Ürünleri Hali yapılacakmış!

1980 yılında Kumkapı'ya Deniz Ürünleri Hali yapılacakmış. 67 milyon 689 bin 473 liraya ihale edilen hal inşaatı iki yılda tamamlanacakmış. İki ana bölümden oluşacak hal binasında 90 komisyon bürosu bulunacakmış.



1980 yılında Kumkapı ya Deniz Ürünleri Hali yapılacakmış!


İki yılda tamamlanacak


67 milyon 689 bin 473 liraya ihale edildi


Kumkapı'ya Deniz Ürünleri Hali yapılıyor


İki ana bölümden oluşacak modern halde, lokanta, banka, PTT ile 90 komisyon bürosu bulunacak


  İSTANBUL, modern bir ''Deniz Ürünleri Hali'ne'' kavuşuyor.

  İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil Kumkapı'da yapımı planlanan modern ''Deniz Ürünleri Hali'nin'' 67 milyon 689 bin 473 liraya ihale edildiğini açıkladı. Aytekin Kotil, yeni hal tesisleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

  ''Bugün Azapkapı'da bulunan balık halinin yerleşme açısından sağlıksız ve günümüzün gereksinimlerini bile karşılamaktan uzak olduğu bilinen bir gerçektir. Sürekli bir deniz halinin gerçekleşmesine kadar günümüzde ve yakın gelecekte yeterli kapasitede bir hal yapımı öngörülmüş ve esasen balıkçı barınağı olarak kullanılan Kumkapı'daki alan uygun bulunmuştur. Bu tesis müzayede salonu ve komisyoncu büroları olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. 2 bin 30 metrekarelik bir alanı kapsayan müzayede salonu, deniz ve karayolu ile gelen deniz ürünlerinin yıkanacağı, muayene olacağı ve açık artırma ile satışının yapılacağı kısımlar ile diğer servis kısımlarını içermektedir. Komisyoncular için planlanan asma katlı bürolarda ise 25'er metrekarelik 90 adet büronun dışında gerekli servisler bulunmaktadır. Bu bölümde aynı zamanda bir lokanta, lokal, hamallar odası, banka, PTT, karakol ile esnaf derneklerine ait satış yerleri bulunmaktadır. Modern ''Deniz Ürünleri Hali'' iki yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacaktır.''


(1980 yılında Reşat Altın 11.448 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 19 Ağustos 1980



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön