27 / 04 / 2024

1982 yılında Boğaziçi'nde kamulaştırma çalışmaları başlanmış!

1982 yılında Boğaziçi'nde kamulaştırma çalışmaları başlanmış!

1982 yılında Boğaziçi'nin korunması için Boğaziçi'nde kamulaştırılacak alanlar ve yapıların saptanmasına başlanmış. Kamulaştırma çalışmaları İstanbul Belediyesi tarafından yürütülecekmiş, kamulaştırmanın ilk yapılacağı alan Çamlıca Tepesi sırtlarıymış.



1982 yılında Boğaziçi nde kamulaştırma çalışmaları başlanmış!


Boğaziçi'nde kamulaştırma çalışmaları başladı


İlk önce gerçekleştirilecek Çamlıca tepesi kamulaştırmaları için belediye emrine 200 milyon lira verildi.


  İNŞAAT yasağı konan Boğaziçi'nde kamulaştırılacak alanlar ve yapıların saptanmasına başlandı.

  İstanbul'un imar sorunlarının çözümlenmesi için de bakanlıklar arası bir kurul oluşturuldu ve koordinatörlüğüne İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu getirildi.


  İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu, ''Oluşturulan kurulun ilk toplantısını 22 Ekim Cuma günü İstanbul'da yapacağını'' söyledi ve ''Boğaziçi'ne konan inşaat yasağı bir kül halinde İstanbul Valiliği tarafından başlatıldı'' dedi.


  İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı ile imar sorumlularının katıldığı ve dün düzenlenen toplantıda, Boğaziçi'ne konan inşaat yasağı uygulamasında izlenecek ilkeler gözden geçirildi. 


  Toplantıdan sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl, ''Önümüzdeki cuma günü İmar ve İskan Bakanımızın da katılacağı bir toplantıda İstanbul'un tüm imar sorunları ele alınacak, bu toplantıdan sonra inşaat yasağının ilkeleri ve şehrin imar sorunlarının çözüm yolları açığa çıkabilecek '' dedi.


  İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Boğaziçi kamulaştırmasının belediye tarafından gerçekleştirilmesini kararlaştırdı. Bu amaçla Çamlıca tepesi eteklerinde ilk önce kamulaştırılacak arsalar için Ankara'dan gönderilen 200 milyon lira belediyenin emrine verildi.


Milliyet Gazetesi 20 Ekim 1982



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön