09 / 05 / 2024

Boğaziçi Hazine arsaları

Boğaziçi Hazine arsaları

1982 yılında Boğaziçi'nin korunması için Boğaziçi'nde kamulaştırılacak alanlar ve yapıların saptanmasına başlanmış. Kamulaştırma çalışmaları İstanbul Belediyesi tarafından yürütülecekmiş, kamulaştırmanın ilk yapılacağı alan Çamlıca Tepesi sırtlarıymış.

1988 yılında Üçüncü Boğaziçi Köprüsü'ne ''Özal freni''!

1988 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın yap-işlet-devret modeliyle inşa ettirmek istediği 3. Boğaziçi Köprüsü'ne, DPT ve Hazine'nin muhalefet etmeleri karşısında Başbakan Özal ''Olur'' diyememiş.

1988 yılında Boğaziçi'nde arsaların metrekaresi 1.5 milyon liraya satılıyormuş!

1988 yılında Boğaziçi sırtlarındaki arsaların değeri astronomik artış göstermiş. 1969 yılında çıkarılan kanunla 3-4 bin liradan gecekondu sahiplerine devredilen arsaların değeri 1988 yılında milyarla ölçülmeye başlanmış.

1983 yılında Boğaziçi'ndeki sanayi tesisleri ve tüm depolar kaldırılacakmış!

1983 yılında Bakanlar Kurulu, Boğaziçi'nin korunması amacıyla yeni önlemler almış. Boğaziçi'ndeki sanayi kuruluşları, kömür ve akaryakıt tesisleri uygun yerlere taşınacakmış ve Milli Emlak'a ait boş arsalar yeşillendirilecekmiş.

1982 yılında Boğaziçi'nde yeni inşaat yasaklanmış!

1982 yılında Devlet Başkanı Kenan Evren, Boğaziçi'nin mevcut görünümden kurtarılarak yeniden düzenlenmesini istemiş. Vilayet'te yapılan toplantıda, 15 bin hektarlık Boğaziçi'nde yeni inşaat yapılmaması ve bazı arsaların kamulaştırılması kararı alınmış.

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.

Kanlıca'da 40 lira taksitle Boğaziçi manzaralı arsalar!

İstanbul'un en güzel Boğaziçi manzarasına sahip Beykoz Kanlıca'da arsalar ayda 40 lira taksitle satışa çıkarılmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1949 yılında Boğaziçi'nde ayda 40 lira taksitle arsalar satılacakmış!

Reşat Altın'ın 44 lira olduğu 1949 yılında Boğaziçi Kandilli'de ayda kırk lira taksitle arsa satın almak mümkünmüş. Süreyya Plajı karşısında deniz manzaralı arsalar ise metrekaresi sadece dört liradan satılacakmış.

1933 yılında Boğaziçi'nde satılık arsa ilanı!

2 Eylül 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan ilanda Boğaziçi'nde kıymetli 3 arsanın ihale yoluyla satılağa çıkarıldığı duyurulmuş. 1933 yılında ki bu arsalar kömür deposu olarak kullanılıyormuş.

Boğaziçi Köprüsü'nü, Japon IHI ile Makyol ortaklığı onaracak!

Boğaziçi Köprüsü onarım ihalesi sonuçlandı. Projeyi, dünyanın en uzun köprüsü olan Akashi'yi inşa eden, FSM, Haliç ve İzmit Körfez Köprüsü'nü de yapan Japon IHI firması ile Makyol ortaklığı yapacak...

Boğaziçi Köprüsü prematüre bebekler için mora büründü!

Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da prematüre bebeklere ve onların sıkıntılarına dikkati çekmek için Boğaziçi Köprüsü, saat 18.30 itibarıyla mor renkte aydınlatıldı....

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....

Boğaziçi Köprüsü’nün onarımı gece yapılacak!

Her gün on binlerce kişinin saatlerini tükettiği İstanbul trafiğini tamir çalışmalarının da kabusa çevirmemesi için Boğaziçi Köprüsü’ nün 40 yıllık büyük bakımının gece yapılacağı bildirildi...

Boğaziçi Köprüsü'nün havadan genel görüntüleri!

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayan ilk köprü olan Boğaziçi Köprüsü 31 Ekim 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

Boğaziçi Hazine arsaları Haberi

Boğaziçi Hazine arsaları



Boğaziçi'nde kamulaştırma çalışmaları başladı


İlk önce gerçekleştirilecek Çamlıca tepesi kamulaştırmaları için belediye emrine 200 milyon lira verildi.


  İNŞAAT yasağı konan Boğaziçi'nde kamulaştırılacak alanlar ve yapıların saptanmasına başlandı.

  İstanbul'un imar sorunlarının çözümlenmesi için de bakanlıklar arası bir kurul oluşturuldu ve koordinatörlüğüne İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu getirildi.


  İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu, ''Oluşturulan kurulun ilk toplantısını 22 Ekim Cuma günü İstanbul'da yapacağını'' söyledi ve ''Boğaziçi'ne konan inşaat yasağı bir kül halinde İstanbul Valiliği tarafından başlatıldı'' dedi.


  İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı ile imar sorumlularının katıldığı ve dün düzenlenen toplantıda, Boğaziçi'ne konan inşaat yasağı uygulamasında izlenecek ilkeler gözden geçirildi. 


 ...