29 / 04 / 2024

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.



1981 yılında Haliç ve Boğaziçi ndeki tersaneler Tuzla ya nakledilecekmiş!


Bütün tersaneler Tuzla'ya nakledilecek


  HALİÇ ve Boğaziçi'ndeki tüm tersanelerin en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yeni yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirildi.

  İstanbul Valiliği'nde dün Vali Muavini Adnan Kızıldağlı başkanlığında ilgili kuruluşlar ve Ulaştırma Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Haliç'in temizlenmesi çalışmalarının ilk basamağı olan ''Kirlenmeyi durdurma'' programı çerçevesinde düzenlenen toplantıda ilk olarak Tuzla Tersane mevkinin mevzi imar planının binde bir ölçeğinde bir haritasının yapılması kararlaştırıldı.

  Tuzla'nın mevzi imar planının da hazırlanarak Belediye'ye verilmesinden sonra Haliç'ten ve Boğaziçi'nden Tuzla Tersanesi'ne işyerlerini nakledecek olan firmalar, yeni yerleşim merkezlerinde yapacakları tersane projelerini belediyeye onaylatacaklar. Bölge Çalışma Müdürlüğü'nden çalışma ruhsatı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden birinci sınıf gayrısıhhi müessese ruhsatı alan işyerleri faaliyete geçebilecekler.

  Birçok firmanın şimdiden Haliç'teki faaliyetini durdurduğunu ve işyerlerinin Tuzla yerleşim merkezine nakli çalışmalarına başlandığını kaydeden Vali Muavini Adnan Kızıldağlı, tüm tersanelerin en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar Haliç'ten tamamıyla ayrılacaklarını kaydetti.


Hürriyet Gazetesi 23 Ekim 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön