27 / 12 / 2024

eski boğaziçi

eski boğaziçi

1938 yılında Prost, Kadıköy ve Üsküdar'ın imar planını hazırladıktan sonra Boğaziçi'nin de imar planını hazırlayacakmış. Her iki yakanın planını hazırlayacak olan Prost, Boğaziçi'nin canlanması için de tedbirler aldıracakmış.

1937 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'nde yeni bir hayat yaratacak!

1937 yılında Şirketi Hayriye, Boğaziçi'ni canlandırmak faaliyete geçmeye karar vermiş. Şirket, imar faaliyetini ihtiva eden yeni bir planla Boğaziçi'nde yeni bir hayat yaratmak için teşebbüslerde bulunacakmış.

1936 yılında Boğaziçi'ne rağbet artmış!

1936 yılında Boğaz'a olan rağbetin azalmasıyla Şirketi Hayriye'nin bilet fiyatlarını indirmesi, Boğaziçi'ne olan rağbeti tekrardan arttırmış. Yeni bina sayısının da çoğaldığı Boğaziçi'nde inşaatlar daha çok Rumeli Yakası'nda çoğalmış.

1936 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'nde taksitle ev satacak!

1936 yılında Şirketi Hayriye İdaresi, Boğaz'ı imar etmek ve rağbeti arttırmak için Beykoz, Kandilli ve Kanlıca'da satın aldığı arsalara ucuz evler inşa edip, bu evleri isteyenlere taksitle satacakmış.

1936 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'ne özel broşür bastırmış!

1936 yılında Boğaziçi'ni canlandırmaya çalışan Şirketi Hayriye, Boğaziçi'nde sayfiye kiralamak isteyen İstanbullular için broşür bastırmış. Basılan broşür, yalı ve köşklerin fiyatını, adresini ve özelliklerini gösteriyormuş.

1997 yılında Ulu ağaçlar, yerlerini beton binalara terk etmiş!

1997 yılında Boğaziçi sırtlarında ağaçlar, yerlerini büyük beton bloklara terk etmiş. Boğaziçi'nde Zekeriyaköy mevkinde yeşil örtüyü kazıyarak siteler yerleştirenler, ağaçları keserek doğayı paraya tercih ediyorlarmış.

1990 yılında Boğaziçili gecekonducular milyarder olmuşlar!

1990 yılında Boğaziçi'nde gecekondu sahipleri milyarder olmuşlar. Yıllar önce arsa kapatıp gecekondu inşa edenler, İmar Affı'yla tapularına kavuşmaya başlamışlar. Tapuların verilmesiyle gecekonduların fiyatları da milyarlara yükselmiş.

1989 yılında Boğaziçi'nde, ''ihtiyaç nedeniyle hemen satılık'' tepe!

1989 yılında Rumelikavağı'nda, Boğaziçi'ne nazır 5 bin 500 metrekarelik bir tepe, ihtiyaç nedeniyle hemen satılacakmış. Tepeyi 600 milyon liraya satacak matbaa işçisi, çocuklarının geleceğini garanti altına almak için satmak zorunda kalmış.

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında, Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına başlanmış. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım faaliyetlerine gariban evlerinden başlanmış, villalara ise hiç dokunulmamış.

1929 yılında Boğaziçi harap oluyormuş!

1929 yılında Boğaziçi, ihmal ve bakımsızlıktan harap olmaktaymış. Ortaköy ve Beylerbeyi rıhtımları bakımsız haldeymiş. Tarihi büyük yalılar para etmediğinden yıkılarak enkazı satılıyormuş, ayakta duran yalılar ise depo olarak kullanılıyormuş.

1983 yılında Boğaziçi'ndeki sanayi tesisleri ve tüm depolar kaldırılacakmış!

1983 yılında Bakanlar Kurulu, Boğaziçi'nin korunması amacıyla yeni önlemler almış. Boğaziçi'ndeki sanayi kuruluşları, kömür ve akaryakıt tesisleri uygun yerlere taşınacakmış ve Milli Emlak'a ait boş arsalar yeşillendirilecekmiş.

1982 yılında Boğaziçi'nde arsa alım ve satımı durmuş!

1982 yılında Boğaziçi'nde inşaat yasağı konmasından sonra arsa alım ve satımı da durmuş. Yasakdan önce yalı arsasının metrekaresi 15-20 bin liraya, Bebek'te apartman arsasının metrekaresi 400-600 liraya satılıyormuş.

1982 yılında Boğaziçi'nde yeni inşaat yasaklanmış!

1982 yılında Devlet Başkanı Kenan Evren, Boğaziçi'nin mevcut görünümden kurtarılarak yeniden düzenlenmesini istemiş. Vilayet'te yapılan toplantıda, 15 bin hektarlık Boğaziçi'nde yeni inşaat yapılmaması ve bazı arsaların kamulaştırılması kararı alınmış.

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.

1977 yılında Doktorlar Yalısı yanarak kül olmuş!

1977 yılında Paşabahçe'de Doktorlar Yalısı olarak bilinen tarihi bir yalı yanarak kül olmuş. Paşabahçe Vapur İskelesi'nin arka sokağındaki tarihi ahşap yalı, itfaiyenin tüm müdahalelerine kurtarılamamış.

Boğaziçi yeni imar düzenlemesiyle yenilenecek!

Üzerinde çalışılan yeni imar düzenlemesi, Boğaziçi’nde yayılmış olan gecekondular ve eski yapıların yenilenmesini sağlayacak. Böylece Boğaziçi Bölgesi’nde bulunan Emirgan, İstinye, Beykoz, Üsküdar gibi bir çok gözde semt hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşacak.

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.

1937 yılında Boğaziçi'ni güzelleştirmek için mehtap alemleri, sandal safaları tertibi düşünülmüş!

1937 yılında Şirket-i Hayriye, Boğaziçi'nin imarına katkıda bulunmak ve Boğaziçi'ni eski günlerine kavuşturmak için Boğaziçi'ni Güzelleştirme Cemiyeti adıyla bir cemiyet kurmaya karar vermiş. Bu cemiyet mehtap alemleri, sandal safaları düzenleyecekmiş.

Boğaziçi alanı kaç hektar?

İstanbul Boğaziçi Alanı; Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14 Aralık 1974 tarih, 8172 sayılı Kararı ile Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Peki, İstanbul Boğaziçi alanı kaç hektardır?

Aktaş İnşaat Aktaş Boğaziçi Evleri ödeme planı!

Aktaş Boğaziçi Evleri projesinde daire tipleri 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. Aktaş İnşaat Aktaş Boğaziçi Evleri ödeme planı haberimizin içerisinde yer alıyor...

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprüleri yenileniyor!

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin büyük onarım ve yapısal takviyesi işi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile Makyol - IHI iş ortaklığı arasında sözleşme imzalandı....

Boğaziçi'nin silüeti değişiyor!

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarım ve yapısal takviyesi işi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile Makyol - IHI iş ortaklığı arasında sözleşme imzalandı...

Aktaş İnşaat Boğaziçi Evleri'nin havadan son görüntüleri!

81 adet konuttan meydana gelen Aktaş Boğaziçi Evleri projesi İstanbul Anadolu yakasında Kandilli'de yer alıyor. Aktaş İnşaat tarafından inşa edilen Aktaş Boğaziçi Evleri 7 blok halinde yükseliyor

Boğaziçi Köprüsü'nü, Japon IHI ile Makyol ortaklığı onaracak!

Boğaziçi Köprüsü onarım ihalesi sonuçlandı. Projeyi, dünyanın en uzun köprüsü olan Akashi'yi inşa eden, FSM, Haliç ve İzmit Körfez Köprüsü'nü de yapan Japon IHI firması ile Makyol ortaklığı yapacak...

Boğaziçi Köprüsü prematüre bebekler için mora büründü!

Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da prematüre bebeklere ve onların sıkıntılarına dikkati çekmek için Boğaziçi Köprüsü, saat 18.30 itibarıyla mor renkte aydınlatıldı....

Uluslararası İşbirliği Platformu 4. Boğaziçi Zirvesi 20 Kasım'da başlıyor!

'Uluslararası İşbirliği Platformu” tarafından düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi, 54 ülkeden politikacı, işadamı ve akademisyeni bir araya getirecek. 20 Kasım’da başlayacak olan zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak....

Boğaziçi Köprüsü’nün onarımı gece yapılacak!

Her gün on binlerce kişinin saatlerini tükettiği İstanbul trafiğini tamir çalışmalarının da kabusa çevirmemesi için Boğaziçi Köprüsü’ nün 40 yıllık büyük bakımının gece yapılacağı bildirildi...

Boğaziçi Köprüsü'nün havadan genel görüntüleri!

İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayan ilk köprü olan Boğaziçi Köprüsü 31 Ekim 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

eski boğaziçi Haberi

eski boğaziçi



Boğaziçi'nin imar planı da hazırlanıyor


B. Prost, sonbahara kadar Kadıköy, Üsküdar, Boğaziçi'nin imar planlarını bitirecek


    Haber aldığımıza göre şehircilik mütehassısı B. Prost yalnız Kadıköy ve Üsküdar'ın değil, Boğaziçi'nin Rumeli ve Anadolu cihetlerinin nazım planlarını da hazırlamaya karar vermiştir. 

    B. Prost Kadıköy ve Üsküdar semtlerinde, yapmakta bulunduğu tetkikatı bir haftaya kadar ikmal ettikten sonra Boğaziçi'nde tetkikata başlayacaktır.




    B. Prost'un bu gibi tetkiklerde tasvip ettiği usul şudur: Şehir haritasını esas ittihaz ederek nazım planını yapacağı yerlerde mahallen...