27 / 04 / 2024

1973 yılında Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü geçen ilk Cumhurbaşkanı olmuş!

1973 yılında Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü geçen ilk Cumhurbaşkanı olmuş!

1973 yılında Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçen ilk cumhurbaşkanı olmuş. Sunay, köprüde 2 saat süren incelemelerde bulunmuş ve Sunay'a köprü üzerinde çay ikram edilmiş.



1973 yılında Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü nü geçen ilk Cumhurbaşkanı olmuş!


Sunay, Köprü'den geçerken usta işçilere hayretle baktı


   Cumhurbaşkanı Sunay dün saat 10.15'de Boğaz Köprüsü'nün Beylerbeyi tarafındaki kulelerine asansörle çıkmış ve servis yolundan yürüyerek Ortaköy tarafından inmiştir. Böylece Sunay, Boğaz Köprüsü'nü geçen ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Sunay, köprüde yaptığı 2 saat süren incelemesi sırasında araçların üzerinden geçeceği tabliyelere inmiş, burada işçilerle resim çektirmiştir. Bu arada Cumhurbaşkanı, işçilerin isteği üzerine kaynak yapmıştır.

   İlgililerden köprü hakkında geniş bilgi alan Başkan Sunay'a köprü üzerinde çay ikram edilmiştir. Sunay çayını içerken, sandalyeye oturmuş ve bir süre dinlenmiştir. Cumhurbaşkanı, Köprü Müdürü Nihat Akgün'e ''Bu güzel manzara karşısında insan korkuyu unutuyor'' demiştir. Bu arada, köprü tabliyeleri üzerinde bisikletle gezen işçileri seyretmiştir. Cumhurbaşkanı dinlendikten sonra beraberindekilerle birlikte tabliyelerden servis yoluna geçmiştir. 500 metre kadar uzunluğundaki dik servis yolundan Ortaköy tarafındaki ayaklara ilerlerken Cumhurbaşkanı zaman zaman durarak dinlenmiştir. İki saatlik incelemeden sonra Sunay, aynı zamanda Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçen ilk Cumhurbaşkanı unvanını almıştır.


Milliyet Gazetesi 11 Mart 1973



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön