09 / 05 / 2024

Cevdet Sunay kimdir

Cevdet Sunay kimdir

1973 yılında Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçen ilk cumhurbaşkanı olmuş. Sunay, köprüde 2 saat süren incelemelerde bulunmuş ve Sunay'a köprü üzerinde çay ikram edilmiş.

Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar ne mezunu?

Brisa'nın CEO'luğunu üstlenen ve Türk iş dünyasının önde gelen isimleri arasında yer alan Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar kariyerine ne zaman başladı? İşte ayrıntılar...

Cevdet Yılmaz kimdir? Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabine listesine göre, Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacak. Peki, Cevdet Yılmaz kimdir? İşte Cevdet Yılmaz'ın hayatı...

Orhun Köstem kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kordsa Teknik Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Orhun Köstem kimdir? Kaç yaşında? Cevdet Alemdar daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Orhun Köstem'in eğitim hayatı nasıldı?

Cevdet Alemdar kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Kaç yaşında?

Kordsa Teknik Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Alemdar kimdir? Kaç yaşında? Cevdet Alemdar daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Cevdet Alemdar'ın eğitim hayatı nasıldı?

Ayşe Sunay Gürsu kimdir?

Kuyumcukent Gayrimenkul Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Ayşe Sunay Gürsu kimdir? Ayşe Sunay Gürsu, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ayşe Sunay Gürsu'nun biyografisi...

Muhammed Cevdet Orhan kimdir?

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan kimdir? Muhammed Cevdet Orhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Muhammed Cevdet Orhan ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?

1973 yılında Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü geçen ilk Cumhurbaşkanı olmuş!

1973 yılında Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçen ilk cumhurbaşkanı olmuş. Sunay, köprüde 2 saat süren incelemelerde bulunmuş ve Sunay'a köprü üzerinde çay ikram edilmiş.

1972 yılında Aksaray Geçidi büyük bir törenle açılmış!

1972 yılında, inşası bin beş günde tamamlanan Aksaray Geçidi, Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından, uğurlu olması temennisiyle büyük bir törenle açılmış. Geçit, 40 milyon liraya mal olmuş.

1967 yılında Hava Harp Okulu İstanbul'a nakledilmiş!

1967 yılında Hava Harp Okulu, öğretim üyelerini kolay temin edebilme mülahazası ile İzmir Küçükyalı'dan İstanbul'a Yeşilyurt'a nakledilmiş. Okulun açılış kurdelesi Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından kesilmiş.

1966 yılında Saraçhanebaşı Yeraltı Geçidi hizmete açılmış!

1966 yılında Saraçhanebaşı Yeraltı Geçiti törenle hizmete açılmış. Geçit, müteahhitlere 8 milyon 400 bin lira ödenerek yaptırılmış. Törende Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, bismillahirrahmanirrahim diyerek geçidi açmış.

Cevdet Abacıoğlu kimdir?

Saros İnşaat kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Abacıoğlu kimdir? Cevdet Abacıoğlu, Saros İnşaat'ı ne zaman kurdu? Cevdet Abacıoğlu, Saros İnşaat ile hangi projelere imza attı? İşte Cevdet Abacıoğlu...

Cevdet Can kimdir?

Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can, 23 Mayıs 2014 tarihinde 29008 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Tokat Valiliği'ne atandı. Peki yeni Tokat Valisi Cevdet Can kimdir?

Sunay Erdem kimdir?

Erdem Mimarlar’ın sahiplerinden biri olan Mimar Sunay Erdem kimdir? Mimar Sunay Erdem, kardeşi Günay Erdem ile birlikte Erdem Mimarlar ofisini ne zaman kurdu? Bugüne kadar hangi işlere imza attılar?

Cevdet Sunay kimdir Haberi

Cevdet Sunay kimdir



Sunay, Köprü'den geçerken usta işçilere hayretle baktı


   Cumhurbaşkanı Sunay dün saat 10.15'de Boğaz Köprüsü'nün Beylerbeyi tarafındaki kulelerine asansörle çıkmış ve servis yolundan yürüyerek Ortaköy tarafından inmiştir. Böylece Sunay, Boğaz Köprüsü'nü geçen ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Sunay, köprüde yaptığı 2 saat süren incelemesi sırasında araçların üzerinden geçeceği tabliyelere inmiş, burada işçilerle resim çektirmiştir. Bu arada Cumhurbaşkanı, işçilerin isteği üzerine kaynak yapmıştır.

   İlgililerden köprü hakkında geniş bilgi alan Başkan Sunay'a köprü üzerinde çay ikram edilmiştir. Sunay çayını içerken, sandalyeye oturmuş ve bir süre dinlenmiştir. Cumhurbaşkanı, Köprü Müdürü Nihat Akgün'e ''Bu güzel manzara karşısında insan korkuyu unutuyor'' demiştir. Bu arada, köprü tabliyeleri...