02 / 05 / 2024

1966 yılında Saraçhanebaşı Yeraltı Geçidi hizmete açılmış!

1966 yılında Saraçhanebaşı Yeraltı Geçidi hizmete açılmış!

1966 yılında Saraçhanebaşı Yeraltı Geçiti törenle hizmete açılmış. Geçit, müteahhitlere 8 milyon 400 bin lira ödenerek yaptırılmış. Törende Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, bismillahirrahmanirrahim diyerek geçidi açmış.



1966 yılında Saraçhanebaşı Yeraltı Geçidi hizmete açılmış!


SARAÇHANEBAŞI YERALTI GEÇİTİ HİZMETE AÇILDI


  Belediye'nin harcamaları dışında, sadece müteahhitlere 8 milyon 400 bin lira ödenerek yaptırılan Saraçhanebaşı Yeraltı Geçidi dün Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından ''Uğurlu olması'' dileğiyle açılmıştır.


  Saat 9.45'de yapılan törene, Cumhurbaşkanı'ndan başka şehrimizde bulunan Bakanlar, Vali, Belediye Başkanı, 1. Ordu Kumandanı ve yüksek rütbeli subaylarla davetliler katılmışlardır. 

  Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haşim İşcan, ''çeşitli tenkit ve tarizlere uğradık. Ama bugün İstanbul trafiğinin biraz daha ferahlamasını sağlayacak bir eser meydana getirdik. Bu geçit sayesinde yılda bir buçuk milyon liralık akaryakıt tasarrufu sağlanacaktır.'' demiştir.

  Konuşmalardan sonra Cumhurbaşkanı Sunay, ''bismillahirrahmanirrahim'' diyerek geçidi açmış ve bu sırada toplanan halk Cumhurbaşkanı'na tezahüratta bulunmuştur.


(1966 yılında Reşat Altın 157 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 29 Temmuz 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön