27 / 04 / 2024

1983 yılında Çırağan Sarayı restore edilecekmiş!

1983 yılında Çırağan Sarayı restore edilecekmiş!

1983 yılında Çırağan Sarayı restore edilerek turistik otel haline getirilecekmiş. Arabistanlı işadamı Şeyh Bedii Cihaner ve Adnan Kaşıkçı, 50 milyon dolar harcamayla sarayın restore edilip otel yapılması için bir protokol imzalamışlar.



1983 yılında Çırağan Sarayı restore edilecekmiş!


Çırağan Sarayı için Şeyh Bedii Cihaner ile Kaşıkçı ortak oluyor


FAİK GÜRSES


   Suudi Arabistanlı iş adamı Şeyh Bedii Cihaner ile Adnan Kaşıkçı Çırağan Sarayı'nın restore edilip turistik otel yapılması için 50 milyon dolar harcamayla işletmeye açılmasına yönelik bir protokol imzaladılar. 

   Şeyh Bedii Cihaner, önceki akşam Caddebostan'daki Ragıppaşa Köşkü'nde Adnan Kaşıkçı ve eşi Lamia Kaşıkçı şerefine bir yemek verdi. Kaşıkçı ile Cihaner, Türkiye'de yapacakları ortak yatırımlar konusunda üç buçuk 


1983 yılında Çırağan Sarayı restore edilecekmiş!


saat süreyle görüştüler.

   Kaşıkçı ile Cihaner'in Çırağan Sarayı'nın yanı sıra, Türkiye'nin muhtelif yerlerinde turistik tesisler yapmak üzere anlaşmaya vardıkları belirtildi. Yapılacak yatırımların finansmanının Cihaner'in ortağı Şeyh Abdullah Baş ile Adnan Kaşıkçı tarafından karşılanacağı açıklandı.

   Yemek ve görüşmelerden sonra, Şeyh Bedii Cihaner, Adnan Kaşıkçı ile eşi Lamia Kaşıkçı'yı yatlarına kadar uğurladı. Adnan Kaşıkçı, önceki gece geç saatlerde Yunanistan'ın başşehri Atina'ya gitti.

   Atina'dan özel uçağıyla Amerika'ya geçecek olan Adnan Kaşıkçı ile Şeyh Bedii Cihaner'in, 15 gün veya bir ay içinde Amerika'da bir araya gelerek, Çırağan Sarayı'yla ilgili yatırımın projesi üzerinde çalışacakları kaydedildi.


1983 yılında 1 dolar 250 liraymış.)


Tercüman Gazetesi 15 Ekim 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön