27 / 04 / 2024

1956 yılında Çırağan'da turistik bir otel kurulacakmış!

1956 yılında Çırağan'da turistik bir otel kurulacakmış!

1956 yılında Çırağan Sarayı, takdir edilen kıymet üzerinden Emekli Sandığı'na verilmiş. Almanya, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Amerika'dan gelen dünyaca tanınmış 6 otelcilik uzmanına, dünyanın en güzel oteli yapılması için fikirleri sorulmuş.



Çırağan'da turistik bir otel kuruluyor.


Boğaziçi, Florya ve Adalar'da da birer turistik otel inşası tetkik ettirildi.


  Bir kanun ve kararname ile takdir edilen kıymet üzerinden Emekli Sandığına verilmiş olan Çırağan'da turistik bir otel yapılması için başlanan tetkikler devam etmektedir.

  Almanya, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Amerika'dan gelen dünyaca tanınmış 6 otelcilik mütehassısına bu gösterilmiş ve burada dünyanın en güzel bir oteli yapılması için bu otelcilik otoritelerinin fikirleri sorulmuştur.

  Mütehassıslar yakında raporlarını vereceklerdir. Raporlardaki esaslara göre, Emekli Sandığı beynelmilel bir proje müsabakası açarak otelin inşaatına başlatacaktır.

  Diğer taraftan otelcilik mütehassıslarının şehrimizde bulunmasında bilistifade, İstanbul'un Boğaziçi, Florya ve Adalar gibi mutena yerleri de gezdirilmiş, buralarda da turistik otel inşası imkanları tetkik ettirilmiştir.

  Florya'daki otelin inşasını, Avusturyalılar üzerlerine almış bulunmaktadırlar.


Geri Dön