28 / 04 / 2024

1983 yılında Galata Deresi tehlike saçıyormuş!

1983 yılında Galata Deresi tehlike saçıyormuş!

1983 yılında fabrika artıkları ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan gelen tüm suyun aktığı Galata Deresi, çevresine adeta ölüm saçıyormuş. Çevre sakinleri ilgililere, önlem alınmasını istediklerini belirtmişlerse de bir sonuç alamamışlar.



1983 yılında Galata Deresi tehlike saçıyormuş!


Çevresinde binlerce kişi yaşıyor


Fabrika artıkları ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan gelen tüm suyun aktığı Galata Deresi, çevresine adeta ölüm saçıyor. Çevre sakinleri ilgililere defalarca başvurarak, önlem alınmasını istediklerini belirterek, sonuç alamadıklarını söylemekteler.


  Galata Deresi tehlike saçıyor


  Zincirlikuyu'da çocukların oynadığı derede, fabrika artığı kimyasal maddelerin ve hayvan leşlerinin bulunduğunu söyleyen semt sakinleri, yaptıkları başvurulara hiçbir cevap alamadı.


   ZİNCİRLİKUYU Galata Deresi'nin suyu çevre sakinlerine ölüm taşıyor...

   Fabrika artıkları ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan gelen suların oluşturdukları derenin kenarında oynayan çocuklar kendilerini bekleyen tehlikenin farkında bile olmuyorlar. Suyun içinde her türlü kimyasal maddenin yanı sıra hayvan leşlerinin de bulunduğunu belirten anne babalar, çocuklarını bu tehlikeden uzak tutmak için yetkililere sürekli müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarından yakınıyorlar. Binlerce vatandaşın oturduğu mahallenin ortasından akan Galata Deresi'nin her an salgın hastalık yayabileceğini sözlerine ekleyen semt sakinleri şöyle diyorlar:

   -''Yıllardır yetkililere müracaat ederek bu derenin kurutulmasını istiyoruz. Ancak hiçbir olumlu cevap alamıyoruz. Ne yapacağımızı ve kimlere başvuracağımızı şaşırdık. Çocuklarımız oyun alanları olmadığı için, derenin kenarında oynamayı seviyor. Sürekli olarak bu derenin suyunun ölüm taşıdığını söyleyip, dereden uzak durmalarını istiyoruz. Ama çocuklar derenin suyu ile oynamaktan bir türlü vazgeçmiyorlar. Her an bir salgın hastalık ile karşı karşıyayız.''


Hürriyet Gazetesi 29 Temmuz 1983 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön