03 / 05 / 2024

1983 yılında Haydarpaşa Lisesi restore ediliyormuş!

1983 yılında Haydarpaşa Lisesi restore ediliyormuş!

İkinci Abdülhamid Han tarafından Tıbbiye binası olarak inşa ettirilen, Atatürk döneminde sivil lise haline getirilen bugün ise kampüs binası olarak kullanılan Haydarpaşa, Kenan Evren'in talimatı üzerine restore edilmeye başlanmış.




1983 yılında Haydarpaşa Lisesi restore ediliyormuş!


2. Abdülhamid tarafından yaptırılan ''Askeri Tıbbiye'' (şimdiki Haydarpaşa Lisesi) devrinin en büyük binalarından biriydi.


  Devlet Başkanı Kenan Evren'in talimatı üzerine başlayan tamirat, hızla devam ediyor


  Onarımdan sonra Haydarpaşa Lisesi'nde 10 bin öğrenci okuyacak


  Haydarpaşa Lisesi'nin onarım çalışmalarının tamamlanmasından sonra 10 bin öğrencinin öğrenim görebileceği bir okul haline geleceği bildirildi.

  Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul 1'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı teknik elemanlar tarafından restorasyonu sürdürülen tarihi Haydarpaşa Lisesi'nin yıpranan ve seneler sonra bakımsız hale gelen kısımlarının tamiratına, Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatıyla başlanmıştır.

  2'nci Abdülhamid zamanında ''Askeri Tıbbiye'', ''Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'' adı ile öğrenime açılan okul, daha sonra Atatürk'ün emri ile sivil lise haline getirilmişti.

  81 yıl önce 56 bin metrekare alana inşa edilen binanın, ilk defa tamira gördüğünü belirten yetkililer, ''Yıpranmış yerler tarihi mimarisine sadık kalınarak restore ediliyor'' dediler.

  1984 yılında bitmesi planlanan onarım çalışmalarının tamamının 400 milyon liraya mal olacağı belirtildi.


(1983 yılında Reşat Altın 25.051 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 23 Şubat 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön