01 / 05 / 2024

1986 yılında Park Otel'in yıkımı devam ediyormuş!

1986 yılında Park Otel'in yıkımı devam ediyormuş!

1986 yılında Atatürk döneminde birbirinden ayrı 15 bina üzerine kurulu Park Otel'in yıkımı hızla devam ediyormuş. 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan otelin yerine 28 katlı otel yapılacakmış.



 1986 yılında Park Otel in yıkımı devam ediyormuş!


Yıkım, hızla devam ediyor


28 katlı yeni PARK OTEL


Atatürk döneminde birbirinden ayrı 15 bina üzerinde kurulu ünlü otelin yeni şekli için, yıkım çalışmaları kısmen tamamlandı


Tarihi eser özelliği nedeniyle 9 yıldır yıkımı ertelenen otel, Mengerler Holding ve yabancı ortaklığı ile yeniden yapılacak.


1986 yılında Park Otel in yıkımı devam ediyormuş!


28 katlı otel


 İSTİHBARAT SERVİSİ


   BİRBİRİNDEN bağımsız 15 bina üzerine kurulu Park Otel'in yıkım çalışmaları kısmen tamamlandı. Aynı alan üzerinde yapılacak olan 5 yıldızlı, 28 katlı otel için yabancı firmalarla Mengerler Holding arasındaki ortaklık girişimleri sürdürülüyor.

   Atatürk döneminde inşa edilen ve zamanın en büyük otellerinden olan Park Otel'de, Sadrazam Refik Paşa'nın köşkü de bulunuyordu. Tarihi eser özellikleri nedeniyle yıkımı dokuz seneden beri ertelenen 10 bin metrekare üzerinde kurulu 200 odalı otelin yıkımı tamamlanmak üzere. 14 Haziran'da başlanan yıkım çalışmalarının, 1,5-2 ay sonra bitirileceği belirtildi. Mengerler Holding ve yabancı firma ortaklığı ile yapılacak otelin ortağı henüz belirlenemedi. Yetkililer, yapılacak otelin İngiliz, Alman ve Amerikan firmaların da bulunduğu şirketler arasında ihaleye çıkartıldığını, ancak görüşmelerin henüz tamamlanmadığını belirttiler. Park Otel'in birbirinden bağımsız yapılarda irtibat, yeraltındaki tünellerden sağlanıyordu. Zamanında yabancı konukların ağırlandığı otelde, Atatürk'ün de bir odası bulunmaktaydı.


Milliyet Gazetesi 15 Ekim 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön