26 / 05 / 2024

1986 yılında Park Otel

1986 yılında Park Otel

1986 yılında Atatürk döneminde birbirinden ayrı 15 bina üzerine kurulu Park Otel'in yıkımı hızla devam ediyormuş. 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan otelin yerine 28 katlı otel yapılacakmış.

Kayseri Park AVM 2017 yılında büyüme hedefliyor!

Kayseri'nin ve İç Anadolu Bölgesi'nin yaşam merkezi olan Kayseri Park AVM, 2017 yılında ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 10 büyüme hedefliyor.

Meram'da 2015 yılında 27 park yapıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, 2015 yılında ilçenin geleceğinin planlanması, kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel hizmetlerle birlikte park ve çocuk oyun alanı, fidan dikimi ve diğer yeşil alan çalışmalarında da önemli hizmetlere imza attı.

Antalya Muratpaşa'da 2015 yılında 42 park inşa edildi!

Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2015 yılında 42 parkın yapımını tamamlayarak hizmete açarken, toplam 166 bin 800 metrekare yeşil alan kazandırdı.

1948 yılında KüçükÇiftlik Park'ta lunapark ve gazino kurulacak!

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

1948 yılında Fatih ve Şehzade camileri arasındaki saha istimlak edilecek!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Fatih ve Şehzade camileri arasındaki adayı istimlak edecekmiş. İstimlak edilen sahada park vücuda getirecek olan Belediye, Atatürk Bulvarı üzerinde yeni binalar da inşa edecekmiş.

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1945 yılında Yıldız Çini Fabrikası işletilecekmiş!

Sultan II. Abdülhamid'in Yıldız Parkı içinde kurdurduğu Yıldız Çini Fabrikası, 1945 yılında Maliye'den İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Belediye, bir şirket kurarak metruk haldeki fabrikayı tekrardan işletecekmiş.

1944 yılında Surp Agop sahası park haline konulacak!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, eski Surp Agop Mezarlığı sahasını park haline koyacakmış. Eski mezarlık sahasında inşaata ayrılan kısım Belediye tarafından baştan başa park haline konulacakmış.

1941 yılında Üsküdar Meydanı arkeoloji parkı olacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'nı arkeoloji parkı haline konmasına karar vermiş. Müzeler Müdürlüğü'nden alınacak tarihi heykeller, taş yazmalar tanzim edilecek meydanın uygun yerlerine yerleştirilecekmiş.

1940 yılında Taksim Meydanı ve civarının alacağı şekil!

1940 yılında Taksim Meydanı ile civarının tanzimi planı hazırlanmış. Hazırlanan plana göre, meydanda yapılacak otelin ve apartmanların konumu, Taksim Gezi Parkı'nın da kaplayacağı alan belirlenmiş.

1940 yılında Surp Agop'ta istimlak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Surp Agop Mezarlığı sahası içindeki binaları kamu yararı adına istimlak edecekmiş. İstimlak edilen binaların yıktırılmasından sonra mezarlık sahasının bir kısmı Gezi Parkı'na ayrılacakmış.

1940 yılında Yıldız Sarayı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Yıldız Sarayı ve müştemilatını tanzim etmek için bir proje hazırlamış. Maliye Bakanlığı'ndan düşük bir meblağ ile Belediye'ye devredilecek Sarayın korusu ve parkı da tanzim edilecekmiş.

1940 yılında şehir içindeki mezarlıklar kaldırılacak!

1940 yılında Şişli'deki Katolik, Mecidiyeköy'deki Rum, Kağıthane'deki Ermeni mezarlıklarına ölü defnedilmesi men edilmiş. Şehrin sağlığını bozduğu gerekçesiyle bu mezarlıklar Prost planı mucibince park alanı olarak tesis edilecekmiş.

1986 yılında Park Otel Haberi

1986 yılında Park Otel

 


Yıkım, hızla devam ediyor


28 katlı yeni PARK OTEL


Atatürk döneminde birbirinden ayrı 15 bina üzerinde kurulu ünlü otelin yeni şekli için, yıkım çalışmaları kısmen tamamlandı


Tarihi eser özelliği nedeniyle 9 yıldır yıkımı ertelenen otel, Mengerler Holding ve yabancı ortaklığı ile yeniden yapılacak.




28 katlı otel


  İSTİHBARAT SERVİSİ


   BİRBİRİNDEN bağımsız 15 bina üzerine kurulu Park Otel'in yıkım çalışmaları kısmen tamamlandı. Aynı alan üzerinde yapılacak olan 5 yıldızlı, 28 katlı otel için yabancı firmalarla Mengerler Holding arasındaki ortaklık girişimleri...