03 / 05 / 2024

1987 yılında Tarabya Evleri'nde 1.5 milyon dolara villa!

1987 yılında Tarabya Evleri'nde 1.5 milyon dolara villa!

1987 yılında Tarabya sırtlarında Üstay İnşaat tarafından inşa edilen Tarabya Evleri'ndeki 56 villa, 800 bin dolar ile 1.5 milyon dolar (1 milyar 650 milyon lira) karşılığında satılıyormuş.



1987 yılında Tarabya Evleri nde 1.5 milyon dolara villa!


1.5 milyon dolara villa... Üstay İnşaat'ın Tarabya sırtlarında yaptığı 56 villa, 800 bin dolar ile 1.5 milyon dolar karşılığında satılıyor. 


Hızlı büyüyenler çok mahcuplar...


Tarabya sırtlarında orman içinde 1.5 milyon dolara (1 milyar 650 milyon liraya) villa satın alanlar, isimlerini açıklamak istemiyorlar.


Erkan ÇELEBİ


   ÜSTAY İnşaat, ''Boğaz'da bir villam olsun'' hayaliyle yaşayanlar için Tarabya sırtlarında 56 villa inşa ediyor. 800 bin dolar (880 milyon lira) ile 1.5 milyon dolar (1 milyar 650 milyon lira) arasında ''görücüye'' çıkarılan villaların büyük bölümü satıldı. Ancak yapımcı şirket, müşterilerinin isimlerini açıklamıyor. Çünkü alıcılar isimlerinin gizli tutulmasını ısrarla istiyor. 

   ''Tarabya Evleri'' adı verilen ve 78 dönüm koruluk bir alana yayılan villalar, önümüzdeki yaz başında tamamlanacak. Sapmaz ailesine ait arsa üzerine kurulan villaları genellikle tabiatla iç içe, sakin, sessiz bir ortamda, kuş sesleriyle uyanmak isteyen işadamları tercih ediyor. Villaların önünde birer yüzme havuzu da bulunuyor. 380 metrekare ve 345 metrekare olmak üzere iki tip yapılan villalar iki kattan oluşuyor. Alt kat yatak odası, üst kat ise Paşabahçe ve Beykoz'u gören manzarası nedeniyle salon olarak planlanıyor. Ayrıca penceresi Boğaz'ın mavi sularına bakan bir de çatı katı bulunuyor. 


''BAHÇESİNDE PARTİLER VERİLECEK''


   Üstay İnşaat'ın Satış Sorumlusu Ziya yağcı, müşterileri konusunda ''Geçenlerde bir müşteri geldi. Villaları dolaştı, çok beğendi. Fiyat konusunda da anlaştık. Ne var ki, birden yüzme havuzunun yapılacağı yeri göstermek, 'Havuzun etrafını tente ile çevirebilir miyim?' diye sordu. Çeviremeyeceklerini anlattıktan sonra villayı almaktan vazgeçti'' dedi.

   Müşterilerinin isimleri, hatta meslekleri hakkında dahi bilgi vermekten kaçınan Ziya Yağcı, şunları söyledi:

   ''Bizim görevimiz, gelen müşterileri villaları dolaştırmak. Ne iş yaptıkları, ya da kim oldukları bizi ilgilendirmiyor. Bunun için kendilerine sormuyoruz bile. Ancak, gelen müşteriler genellikle evinin bahçesinde partiler, kokteyller veren, sosyal yaşantısı belli bir noktaya ulaşmış zengin ailelerdir. Zaten bunların dışında kalanlar, paraları olsa dahi Tarabya Evleri'nde oluşacak yaşantıya ayak uyduramaz.''

   Turing Başkanı Çelik Gülersoy, son yıllarda Boğaz manzaralı villa fiyatlarının milyarı aşmasının nedeni olarak kara parayı gösteriyor. Gülersoy, ''Bir virgül hareketiyle milyarları cebine indiren kara para kaynakları, bu paraların yüzde 1-2'sini kolaylıkla Boğaz'daki bir villaya yatırabiliyor. Yani çuvalla kazanıp, kürekle harcayabiliyorlar'' dedi.


(1987 yılında Reşat Altın 109.702 liraya satılıyormuş.) 


Milliyet Gazetesi 17 Aralık 1987



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön