27 / 04 / 2024

1987 yılında İbrahim Talıses Etiler'de saray yavrusu satın almış!

1987 yılında İbrahim Talıses Etiler'de saray yavrusu satın almış!

1987 yılında İbrahim Talıses 1 milyar 500 milyon liraya Etiler sırtlarında bir villa satın almış. Müteahhit Mehmet Dalmaz'dan satın aldığı Etiler'deki villa 4 katlı, 700 metrekarelik kullanım alanına sahipmiş.



1987 yılında İbrahim Talıses Etiler de saray yavrusu satın almış!


Muhteşem villa... Tatlıses'in Etiler sırtlarındaki muhteşem saray yavrusu (üstte). Ünlü sanatçı, villayı satın alışını, müteahhit Dalmaz'la kadeh kaldırarak kutladı (yanda).


1.5 milyar lira ödeyecek


  Tatlıses'e saray yavrusu


  Etiler'deki 4 katlı, 700 metrekarelik kullanım alanı olan villanın 7 yatak odası var. 5 banyodaki armatürler altın kaplama, kapıya da gizli kamera yerleştirilmiş.



Haluk AKTAR


   MÜZİK dünyasının ünlü seslerinden İbrahim Tatlıses, milyarlık bir saray yavrusunun sahibi oluyor. Etiler'den Bebek'e inen sırt üzerindeki muhteşem villa için bu işin uzmanları, ''En az 1 milyar 200 milyon, en çok da 1 milyar 500 milyon lira eder'' diyorlar.

   Villayı inşa eden Mehmet Dalmaz'la perşembe gecesi pazarlığını tamamlayan İbrahim Tatlıses, ''saray yavrusu''nu bu hafta içinde devralacak.

   Tatlıses'in yeni villası muhteşem bir yapı. Dalmaz İnşaat'ın 


1987 yılında İbrahim Talıses Etiler de saray yavrusu satın almış!


yaptığı villa 4 katlı ve 700 metrekare kullanım alanı var. Yatak odası sayısı 7. Banyolar ise 5 tane ve hepsinde de jakuzi bulunuyor. Buralardaki fayanslar İtalyan malı. Armatürler ise yine İtalyan malı ve altın kaplama. 

   Villa bu kadar mı? Elbette değil. Muhteşem terasta, barbekü, bar ve ortada fıskiyeli bir havuz bulunuyor. Terasın etrafı çiçek bahçesi şeklinde tanzim edilmiş. Tüm bina, Batı örneklerinde olduğu gibi yerden ısıtılıyor ve ortada kesinlikle radyatör gözükmüyor. Camlar çift kat ve ısı geçirmiyor. Villanın her yerinde video, müzik ve televizyon tesisatı bulunuyor. Tepede uzay anteni, kapıda gizli kamera sistemi ve monitörler de basit birer aksesuar!. Bu saray yavrusunun 650 metrekarelik bir de bahçesi var.

   İbrahim Tatlıses bu villayı bir zamanlar Cem Karaca'nın menajerliğini yapan, Karaca yurt dışına gittikten sonra da gerçek mesleği müteahhitliğe dönen Mehmet Dalmaz'dan satın alıyor. İlk taksit ise Tatlıses'in 150 milyon lira kıymet biçilen 1983 model Mercedes ve 1987 model Cadillac arabası. bundan sonraki taksitleri sanatçı elde edeceği plak ve kaset gelirlerinden ödeyecek.

   Villasına yerleşmesi için en az üç ay gerektiğini söyleyen İbrahim Tatlıses, ilk olarak bilardo masası ısmarladığını vurguluyor ve burayı kendi zevkine göre, ''saygın bir biçimde'' döşeyeceğini belirtiyor.


(1987 yılında Reşat Altın 109.702 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 20 Aralık 1987



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön