30 / 04 / 2024

1988 yılında İstanbul, Türkiye'nin en modern otogarına kavuşacakmış!

1988 yılında İstanbul, Türkiye'nin en modern otogarına kavuşacakmış!

1987 yılında Esenler'de Ferhatpaşa Çiftliği arazisi üzerinde kurulacak otogarla İstanbul, Türkiye'nin en modern otogarına kavuşacakmış. 30 milyar liraya mal olacak otogar kentin trafik sorununu azaltacakmış.



1988 yılında İstanbul, Türkiye nin en modern otogarına kavuşacakmış!


30 milyarlık proje... Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, İstanbul'un bir yıl sonra otogar sorununun çözüleceğini, içinde lüks otel, video salonları bulunan ve 30 milyara yapılacak otogarın kentin trafik sorununun azaltılmasına önemli katkısı olacağını söyledi.


Modern otogar


Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, Esenler'de Ferhatpaşa Çiftliği'nde kurulacak yeni otogarda 112 yataklı otel, iki hamam, 400 kişilik lokanta, 400 kişilik çayhane, iki süpermarket, iki banka, PTT ve video salonu bulunacağını söyledi.


1988 yılında İstanbul, Türkiye nin en modern otogarına kavuşacakmış!


Modern otogar


  İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''Bir yıl sonra İstanbul'un, Türkiye'nin en modern otogarına kavuşacağını'' söyledi. 

   Dalan, otogar sorununun trafiği de etkilediğini belirterek, ''İstanbul'a günde ortalama 2 bin 500 otobüsle 100 bin yolcu git-gel yapıyor. Fakat ne yazık ki, Topkapı'da son derece çağ dışı otogar, yolcuların ihtiyacını karşılamıyor ve yorucu bir yolculuktan sonra otogara kadar gelen yolcu, otogarın düzensizliğinden bir kat daha yorgun düşünüyor'' dedi.

   Başkan Dalan, yolcuların otogarda çektiği çileye bir yıl içinde son verileceğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

   ''Yap-işlet-devret modeliyle Esenler Ferhatpaşa Çiftliği'nde 230 bin metrekare alan üzerinde 112 odalı gündüz oteli, 800 araçlık kapalı ve açık otoparkları, 2 hamam, 2 emanetçi, bir video salonu, 2 süpermarket, 2 banka ve PTT şubesi, 400 kişilik lokanta ve 400 kişilik çayhaneyle birlikte 264 otobüs yazıhanesinin yer alacağı otogarda yolcular otobüsten inince ve otobüse binerken şaşkınlık içinde olmayacaklar. Ayrıca firmalar haksız rekabetten kurtulacaklar.'' 

   Başkan Dalan'ın verdiği bilgiye göre, yapımı süren hızlı tramvay sistemi de yeni otogar içine kadar gidecek ve otobüslerle İstanbul'a gelen yolcular şehir merkezine en kısa zamanda ulaşabilecek.


(1987 yılında Reşat Altın 109.702 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 22 Ekim 1987 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön