28 / 04 / 2024

1991 yılında İstanbul Belediyesi'nden 30 bin konutluk arsa!

1991 yılında İstanbul Belediyesi'nden 30 bin konutluk arsa!

1991 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ''uygun şartlarda'' arsa satmayı karar almış. 25 bin konutluk alanı ihtiyaç sahiplerine, 4 bin 500 konutluk alanı ise kooperatiflere satılacakmış.



SÖZEN'den İstanbullular'a müjde


Belediyeden 30 bin konutluk arsa


Gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmayı önlemek, konut açığını bir ölçüde de olsa kapatmak için alınan kararla ilgili çalışmalar son safhaya geldi.


Karara göre, Büyükşehir Belediyesi'nin ''uygun şartlarda'' vereceği arsaların 4 bin 500 konutluk alanı kooperatiflere, 25 bin konutluk alanı da ihtiyaç sahiplerine satılacak.


SADETTİN ERKİŞİ


   İSTANBUL, (Tercüman) - İstanbul'daki gecekondulaşma ve çarpık yapılaşmanın bir ölçüde de olsa önüne geçmek ve konut açığını kapatmak için Büyükşehir Belediyesi 4 bin 500 konutluk bir alanı kooperatiflere tahsis edecek, 25 bin konutluk bir arsayı da ihtiyaç sahiplerine satacak.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, İstanbul'un çok ciddi bir şekilde konut açığıyla karşı karşıya bulunduğunu kaydederek şunları söyledi:

   ''Geçmiş yıllardan devreden bu açığı her yıl İstanbul'a göç eden 300-400 bin insan daha da artırıyor. Bu


1991 yılında İstanbul Belediyesi nden 30 bin konutluk arsa!


gün yaşanan enflasyonla, dargelirlinin konut sahibi olması imkansız. Bu durumda devletin veya belediyenin arsa ve konut üreterek ihtiyaç sahiplerine satması gerekir.''

   Sözen, bütün imkansızlıklara rağmen şehrin çeşitli bölgelerindeki belediyelere ait alanları iki şekilde değerlendireceklerini ve bu konudaki çalışmaların son safhaya geldiğini söyledi. Sözen, bu çerçevede gecekondu önleme bölgelerinde 4 bin 500 konutluk bir alanı tahsis edeceklerini belirtti. 

   Başkan Sözen, ikinci projeyle de, konut yapmaya müsait diğer alanlarda planlama çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

   ''Bu alanlar 25 bin konut yapılacak büyüklükte. Arsaların altyapısını yapıp gerçek ihtiyaç sahibi kişilere kar amacı gütmeden ve belirli bir ödeme kolaylığı da sağlayarak satacağız. Evlerin planlarını da kendilerine verip böylece çarpık kentleşmeyi bir ölçüde önleyeceğiz.''


Tercüman Gazetesi 22 Mart 1991



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön