01 / 05 / 2024

1992 yılında tarihi üç yalı kül olmuş!

1992 yılında tarihi üç yalı kül olmuş!

1992 yılında Boğaziçi'ndeki tarihi üç yalı, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın sonucunda kül olmuş. Vaniköy Caddesi üzerindeki yanan tarihi yalıların her birinin 50 milyar lira değerinde olduğu öne sürülmüş.



1992 yılında tarihi üç yalı kül olmuş!


HER BİRİ 50 MİLYAR... Boğaz'da sayıları elle sayılacak kadar azalan tarihi yalılardan üçü daha kül oldu. Yanan yalıların 50'şer milyar lira değerinde olduğu belirtildi.


Boğaz'da üç tarihi yalı yandı


Tuncer BAHÇIVAN

Mustafa BAKACAK


    İSTANBUL Boğazı'nı süsleyen tarihi yalılardan üçü, dün akşam saatlerinde çıkan yangın sonucu tahrip oldu. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, itfaiye grupları ve deniz itfaiyesinin yaklaşık iki saat süren çalışması sonucu güçlükle söndürüldü. Her biri 50 milyar lira değerinde olduğu öne sürülen yalıların sigortalı olduğu belirtildi.

   Vaniköy Caddesi üzerinde bulunan Nadir Seferoğlu'na ait 34 numaralı yalıda, dün akşam saat 17.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarında da etkisiyle yandaki yalılara sıçradı. Gürkan Aksoy'a ait 36 numaralı yalıya ve Yavuz Teker, Ömer Türkan ve Timur Azak'a ait 38 numaralı yalıya da sıçrayan yalıya da sıçrayan alevler, kısa sürede büyüdü. Yalıların boş olması nedeniyle yangında can kaybı meydana gelmedi. Çubuklu, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Beyoğlu itfaiye grupları tarafından sürdürülen söndürme çalışmalarına deniz itfaiyesi de katıldı. Avrupa Yakası'ndan da görülen alevler, yalıları, çevrede toplananların üzgün bakışları arasında kül haline getirdi. Bir yalının tümüyle yandığı, diğer ikisinin ise kullanılmaz hale geldiği yangınla ilgili olarak, vatandaşlar, itfaiyeyi suçladılar. İtfaiyenin haber verildikten sonra geciktiğini savunan vatandaşlar, deniz itfaiyesinin ise yangının sona ermesine yakın geldiğini söylediler.

   Bu arada, itfaiye yetkilileri, tarihi yalıların kundaklanmış olabileceğini, incelemenin çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirttiler.


(1992 yılında Reşat Altın 560.227 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 17 Haziran 1992



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön