30 / 04 / 2024

1994 yılında MİT arazisini işgal etmişler!

1994 yılında MİT arazisini işgal etmişler!

1994 yılında Sarıyer'de Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait 110 dönümlük arazisi gecekonducular tarafından işgal edilmiş. Araziye yapılan 30 gecekondu Belediye görevlileri ve çevik kuvvet polisinden oluşan yıkım ekibi tarafından yıkılmış.



1994 yılında MİT arazisini işgal etmişler!


MİT arazisini işgal ettiler


Kendileri boşalttı


Bedrettin Dalan'ın Belediye Başkanlığı döneminde MİT'e satılan araziye Muammer Ekinci ve akrabalarınca yapılan 30 gecekondu da kiracı olarak oturan vatandaşlar, yıkım ekibinin geldiğini görünce, evlerini kendileri boşalttılar.


Sarıyer'de Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait 110 dönümlük arazi üzerine yapılan 30 gecekondu önceki gün Belediye görevlileri ve çevik kuvvet polislerinden oluşan yıkım ekibi tarafından yıkıldı.


İşçilerden yardım


Belediye işçilerinin de evlerin boşaltılmasında yardım ettiği yıkımda, hayvan barınakları ise yıkılmadı. Hayvan sahiplerine süre tanıyan Belediye yetkilileri, barınakların müsait bir yere kaldırılmasını istediler.


Hemen kaçtılar


Maslak Sanayi Mahallesi'ndeki araziye birçok gecekondu yapıp bunları en az 1 milyon liraya kiraya verdikleri belirlenen Muammer Ekinci ve akrabaları ise, arazinin MİT'e ait olduğunu öğrenince kayıplara karıştılar.


(1994 yılında Reşat Altın 2.536.042 liraya satılıyormuş.)


Sabah Gazetesi 2 Temmuz 1994



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön