27 / 04 / 2024

1995 yılında Zeyrek Evleri restore edilecekmiş!

1995 yılında Zeyrek Evleri restore edilecekmiş!

1995 yılında Fatih'teki tarihi Zeyrek Evleri restore edilecekmiş. Kültür Bakanlığı'nın da desteklediği Zeyrek Evleri Projesi'yle evlerin yanı sıra cami ve türbelerin de restorasyonları, bakımları yapılacakmış.



1995 yılında Zeyrek Evleri restore edilecekmiş!


Zeyrek evleri için 100 milyar


Türk ahşap mimarisinin en güzel örneklerinden tarihi Zeyrek Evleri'nin restorasyon çalışmalarına Kültür Bakanlığı'ndan destek geldi.


Bakan'dan kutlama


Fatih Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaları takdirle karşılandığını belirten Kültür Bakanı Timurçin Savaş, Belediye Başkanı Sadettin Tantan'ı kutladı. Savaş, ''Tarihi mirasımıza sahip çıkmak için ilk adımı siz attınız. Diğer yerel yönetimlerin de bunu örnek almalarını bekliyoruz'' dedi. Zeyrek Evleri Projesi, yatırım ve yapılacak harcama açısından eski eser restorasyonuna dönük çalışmaların en büyüklerinden birini oluşturuyor.


Tantan'ın gözbebeği 


4 dönümlük bir ada üstündeki tarihi Zeyrek Evleri bünyesinden camiler ve türbeler de yer alıyor. Belediye Başkanı Tantan, ''Zeyrek Fatih'e ve kültürümüze yeniden kazandırılacak. Bu kültür mirasımızla sadece sadece İstanbul'da yaşayanlar olarak değil, milletçe gurur duyacağız'' dedi. Büyükşehir Belediyesi esi Başkanı Nurettin Sözen de kendi dönemlerinde UNESCO'dan bu büyük proje için kredi sağlandığını belirtti ve Başkan Tantan'dan bunun harekete geçirilmesini istedi.


(1995 yılında Reşat Altın 3.900.000 liraya satılıyormuş.)  


Hürriyet Gazetesi 21 Mart 1995



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön